Nieuws

BMW Z4 GT3

BMW presenteert GT3-versie Z4

Zin om met de BMW Z4 het circuit op te gaan? Het kan. BMW Motorsport presenteert de Z4 GT3 waarmee deel genomen kan worden aan diverse Europese GT3-races, maar ook tal van 24-uurs competities.

BMW presenteert GT3-versie Z4
Een maand geleden werd de Z4 GT3 al officeel gepresenteerd, maar pas nu komt BMW uitgebreid naar buiten met het nieuwe model. De eerste exemplaren zijn inmiddels aan klanten uitgeleverd en BMW Motorsport meldt met trots dat de reacties enorm positief zijn. Reden genoeg om de Z4 GT3 van iets dichterbij te bekijken.

Vanaf het begin
Om het volledige uit de auto te halen werken BMW Motorsport en de afdeling die verantwoordelijk is voor het seriemodel al tijdens de ontwikkeling van de auto samen met elkaar. Dit maakt het mogelijk om al vanaf de eerste digitale ontwerpen invloed uit te kunnen oefenen op de autosportmogelijkheden. Volgens BMW Motorsport een voorwaarde om echt succesvol te kunnen zijn op het circuit.
 
480 pk sterke V8
Het grootste verschil tussen de gewone Z4 en de GT3 zit ´em onder de kap. Daar is plaatsgemaakt voor een 4.0 liter achtcilinder afkomstig uit de M3 GT2. De motor ontwikkelt een vermogen van 480 pk en brengt zijn vermogen via een zestraps sequentiële versnellingsbak over op de achterwielen. Samen met speciale ABS en tractiecontrol moet dat alles in goede banen worden geleid. In tegenstelling tot de achterwielophanging heeft BMW de voorwielophanging bovendien geheel opnieuw ontwikkeld om te voldoen aan de eisen die op het circuit gelden.

De komende tijd zal de Z4 GT3 het circuit gaan betreden. Zelf geïnteresseerd? BMW Motorsport vraagt een kleine 300.000 euro voor een Z4 GT3.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW presenteert GT3-versie Z4

Zoeken

Merk- & modeldossiers