Nieuws

Project 444

Gratis VW Polo bij peperdure sneaker

Het lijkt de omgekeerde wereld: een nieuwe Volkswagen Polo cadeau bij aankoop van een paar schoenen. Nou ja, schoenen? Het gaat wel om de allerduurste sneakers die ooit gemaakt zijn. Het prijskaartje? Maar liefst € 23.444,-.

Gratis VW Polo bij peperdure sneaker
Voor het ontwerp werd de in Hong Kong geboren Nederlander Hing Yeung gestrikt. Hij heeft bovendien samen met Volkswagen het concept naar een nog hoger plan tilde: “Volkswagen benaderde mij met de vraag of ik het interieur van een gelimiteerd serie Polo’s zou kunnen ontwerpen. Ik vertelde dat mijn expertise op het gebied van sneakers lag en dat ik dan ook voor een ‘schoenbenadering’ zou gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Het ontwerp dat ik instuurde, werd met veel enthousiasme ontvangen en toen we daarover in gesprek gingen, kwamen we automatisch uit op het idee om schoenen en auto aan elkaar te koppelen. Zodoende is Project 444 een concept geworden waarbij de Volkswagen Polo een ‘schoeneninterieur’ kreeg en werden de sneakers ontworpen met overduidelijke automotive-invloeden. En ik vind het resultaat écht vet!”

Gelimiteerd
Van zowel de sneaker als de Polo worden maar 50 exemplaren gemaakt. En dat betekent dat beide producten zeer exclusief zijn in hun soort. Het leukste is bovendien dat je de Polo cadeau krijgt bij de sneakers en niet andersom zoals je zou verwachten.

Design
Het sneakerdesign zie je overal terug in de Polo. De sportstoelen bestaan uit stevig zwart leer, dat op diverse plekken geperforeerd en afgebiesd is. Ook de speciale vloermatten hebben een witte ‘piping’ en de buitenkleur van de Polo (sprankelend Candywit) komt terug op de middenconsole. De matzwarte 17 inch lichtmetalen velgen vormen een krachtig contrast. Bij de hoge sneakers voert de kleur zwart – een typische ‘ autokleur’ - de boventoon, maar ook hier heeft Hing Yeung accenten gezet door middel van witte biezen én een knalgele zool. Onder de kap ligt een 105 pk sterke 1.2 TSI benzinemotor.
 
Wereldpremière in Amsterdam
Project 444 is onthuld in het Jefferson Hotel, in het hart van de Amsterdamse Jordaan. Daar waren de bijzondere sneakers voor het eerst live te zien en werd de prijs bekend gemaakt: € 23.444,- per paar, maar dan wel inclusief de Polo Project 444. Project 444 is exclusief verkrijgbaar bij het trendy Jefferson Hotel in Amsterdam en via Freshcotton.com.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gratis VW Polo bij peperdure sneaker
Gratis VW Polo bij peperdure sneaker
Gratis VW Polo bij peperdure sneaker

Zoeken

Merk- & modeldossiers