Nieuws

Donkervoort D8 235 E

Donkervoort lanceert D8 235 E

Donkervoort gebruikt de ervaring uit de racerij uiteraard ook voor de straatmodellen. En zodoende lanceert men nu de D8 235E, een model waarbij meer vermogen en koppel het verschil maken.

Donkervoort lanceert D8 235 E
Door de montage van een geheel geoptimaliseerd in- en uitlaattraject, een aangepast motormanagementsysteem en GT4-uitlaatsysteem levert de lichtgewicht sportwagen meer koppel en vermogen. Joop Donkervoort: “Vooral de reactietijd van de turbo is sterk verbeterd, waardoor de motor veel beter aan het gas hangt. De sportwagen levert 235 pk en het koppel stijgt met maar liefst circa 30%." In 2009 bood Donkervoort de update reeds aan de eigenaren van de 25 gelimiteerde D8 270RS’en aan. Vanwege het grote succes is deze update-set nu ook ontwikkeld voor alle D8E modellen. Als basis dient de D8 210E, maar afhankelijk van de aanwezige transmissie kunnen ook de 150E- en 180E-types van de motorupdate worden voorzien.

Race-ervaring
De serie aanpassingen zijn het resultaat van het verder perfectioneren van de D8 GT(4), waarmee Donkervoort succesvol deelneemt aan de GT4 European Cup. In de loop van het seizoen heeft het Donkervoort Racing team onder andere het uitlaatsysteem geoptimaliseerd om de prestaties en conditie van de Audi-motor verder te verbeteren. Tegelijkertijd wordt een speciale katalysator en demper toegepast die de weerstand in het uitlaatsysteem terugdringen.

Roadster en Coupé
De prijs van de update is afhankelijk van de specifieke wensen van de klant. Donkervoort levert de 235E als nieuwe roadster en als coupé, de D8 GT. Reeds afgeleverde types kunnen worden opgewaardeerd tot D8 235E.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers