Nieuws

Lexus LFA Special Edition

Circuiteditie: Lexus LFA Special Edition

Voor enkele gefortuneerden heeft Lexus een speciale editie van de spectaculaire LFA in petto. Deze Special Edition is exclusief geprepareerd voor circuitgebruik en zal beperkt van de toch al gelimiteerd oplage worden uitgegeven.

Circuiteditie: Lexus LFA Special Edition
De Lexus LFA Special Edition is te verkrijgen in het zwart, matzwart, spierwit of oranje. Verder onderscheidt de editie zich van de ‘normale’ LFA door additionele spoilers die als functie hebben de luchtstroom langs het koetswerk nog beter af te voeren. De opvallendste is de enorme vleugel achterop. Onderhuids hebben de technici nog eens tien pk uit de hoogtoerige V10 gehaald. Het totale vermogen komt hiermee op 570 pk. Daarnaast beschikt de Special Edition over ‘high grip’ banden rondom speciale lichtgewicht wielen en is de setting van de ophanging nog stugger gezet.

Uitverkocht of niet?
Lexus heeft nadrukkelijk laten weten dat er slechts 500 exemplaren van de LFA worden gebouwd. Dat zou betekenen dat deze Special Edition daarbij is inbegrepen. Naar verluidt zijn deze LFA’s allemaal al vergeven, dus het mag gerust bijzonder genoemd worden dat deze editie – waarvan de oplage overigens onbekend is – niet eerder aan het licht is gekomen. We mogen toch aannemen dat een nieuwe eigenaar graag zou willen weten wat hij krijgt alvorens tot aanschaf over te gaan. Zij moesten dus ongetwijfeld al hebben afgeweten van deze Special Edition, maar hebben keurig hun mond weten te houden. Of zou de LFA toch niet zo begerenswaardig zijn als wordt aangenomen? De Japanse supercar is met een bedrag van 350.000 euro exclusief belastingen immers behoorlijk aan de prijs in vergelijking met gelijkwaardige rivalen. En zo’n overgeschatte populariteit zijn we eerder tegengekomen. Kortom, zouden er meerdere speciale uitvoeringen van de Lexus LFA verschijnen?
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Circuiteditie: Lexus LFA Special Edition

Zoeken

Merk- & modeldossiers