Nieuws

Genève flashback

Genève flashback #2: milieuvriendelijke aandrijflijnen

Gisteren trapten we in onze Genève flashback af met de conceptcars, vandaag de primeurs voorzien van een milieuvriendelijke aandrijflijn. Hybride is en blijft de komende jaren nog het toverwoord binnen de automobielindustrie, maar elektrisch lijkt aan een opmars bezig te zijn.

Genève flashback #2: milieuvriendelijke aandrijflijnen
Toyota Auris Hybrid
Van alle ‘groene’ auto’s op de 80ste Autosalon van Genève is de Toyota Auris Hybrid misschien wel de meest interessante. Niet in de eerste plaats vanwege zijn verrassende hybridetechniek, want die is ontleend van de Prius, maar wel omdat het de eerste betaalbare hybrideauto is op basis van een bestaand model en daarmee dezelfde praktische eigenschappen bevat als iedere andere middenklasser. Bovendien mist de Auris Hybrid het zo kenmerkende - en veelal niet geliefde - uiterlijk van de typische hybrides. Lees verder »

Audi A1 e-tron
Of je het er nu mee eens bent of niet; klapper in Genève was toch wel de nieuwe Audi A1. Audi zet hiermee haar eerste stappen in het A-segment en nu al weten we dat de A1 een enorme hit gaat worden. Toch, showknaller of niet, de A1 voor stervelingen stond ietwat in de schaduw van die andere A1, de e-tron. Voorzien van een heuse wankelmotor in combinatie met een ‘range extender’ verbruikt deze bijzondere hybrideaandrijflijn slechts 1,9 l/100 km gepaard gaande met een CO2-uitstoot van 45 g/km. Niettemin kan de Audi A1 e-tron vreemd genoeg slechts 250 km afleggen. Past(e) er nu echt geen grotere brandstoftank in die A1 e-tron, Audi?! Want dan zou je zomaar op één tank naar het Russische Minsk kunnen rijden. Lees verder »

Lexus CT 200h
Lexus opent opnieuw de aanval op Audi en BMW. En dit keer niet aan de bovenkant van de markt, maar aan de onderkant, in premiumtermen gesproken. In Genève presenteerde Lexus namelijk de CT 200h, het nieuwe wapen tegen de A3 en de 1-serie. En Lexus zou Lexus niet zijn als het niet was voorzien van de Lexus Hybrid Drive-techniek, een primeur in het (hogere) C-segment. Lees verder »

Lotus Evora 414E Hybrid
Lotus mag dan een kleine fabrikant zijn, de Britten zijn verantwoordelijk voor een heel aantal noviteiten bij andere autoproducenten. In Zwitserland pakt Lotus uit met iets bijzonders voor eigen doeleinden. Het heet Evora 414E Hybrid, kan in vier seconden naar de honderd accelereren en produceert naar wens het geluid van een jankende V8 of een brullende V12. En dat allemaal met een driepitter en twee elektromotoren achter de voorstoelen. Lees verder »

Peugeot SR1 Concept
Hij had zomaar in het lijstje van gisteren kunnen staan, maar we besloten anders. De SR1 is namelijk niet alleen een spectaculaire conceptcar waarin veel designelementen schuilen van de toekomstige Peugeot’s, maar tevens een krachtige, zuinige en schone. Dankzij de eerder voorgestelde Hybrid4-technologie weet de SR1 een kracht van 313 pk op te wekken en desondanks een gemiddeld verbruik en uitstoot van 4,9 l/100 en 119 g/km te noteren. Lees verder »

Woensdagmiddag behandelen we de categorie "sportbolides".
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Genève flashback #2: milieuvriendelijke aandrijflijnen
Genève flashback #2: milieuvriendelijke aandrijflijnen
Genève flashback #2: milieuvriendelijke aandrijflijnen
Genève flashback #2: milieuvriendelijke aandrijflijnen

Zoeken

Merk- & modeldossiers