Nieuws

Toyota Auris Hybrid

Toyota Auris Hybrid € 3.000,- goedkoper dan Prius

Toyota heeft de prijs van de Full Hybrid Auris bekendgemaakt. De hybride-versie van de middenklasser presteert even goed als de immens populaire Prius, maar is aanzienlijk aantrekkelijker geprijsd met een vanafprijs van € 22.990,-. Als dit geen nieuwe leasetopper wordt?

Toyota Auris Hybrid € 3.000,- goedkoper dan Prius
De Toyota Auris Hybrid valt met zijn gemiddelde benzineverbruik van 3,9 l/100 km en emissiewaarde van 89 g/km in de bijstellingscategorie van 14%. Dankzij deze cijfers werd de Toyota Prius op de zakelijke markt een gigantisch succes. De Auris Hybrid kan dus alleen maar een evenzo groot succes worden, helemaal nu de prijs van € 22.990,- nog eens drieduizend euro lager ligt dan dat van zijn stalgenoot. Ook voor particulieren is de zuinige Auris interessant. Er hoeft immers geen wegenbelasting afgedragen te worden.

Uitrusting
De Auris Hybrid is vanaf de zomer alleen leverbaar als 5-deurs. De standaarduitrusting bestaat uit onder meer uit automatische airconditioning, cruise control, Vehicle Stability Control, traction control, een E-CVT automatische transmissie, elektrisch verstelbare en inklapbare buitenspiegels, mistlampen vóór en zeven airbags. Naast de basisuitvoering Aspiration is er nog de Dynamic. Deze staat in de boeken voor € 24.900,- en beschikt bovenop de standaard voorzieningen zaken als een parkeerhulp, regen- en lichtsensor, smart entry, automatisch dimmende binnenspiegel, Bluetooth-bediening vanaf het stuurwiel en met spraakherkenning en 17 inch lichtmetalen velgen. Topuitvoering is de Auris Hybrid Executive (€ 26.900,-) en die is nog eens afgeladen met alcantara-bekleding, Bluetooth Music Streaming, geïntegreerde Full Map-navigatie met schermweergave van de parkeerhulp en parkeersensoren achter.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota Auris Hybrid € 3.000,- goedkoper dan Prius
Toyota Auris Hybrid € 3.000,- goedkoper dan Prius

Zoeken

Merk- & modeldossiers