Nieuws

Infiniti M35 Hybrid

Eerste Infiniti Hybrid komt geen kracht tekort

Infiniti presenteert haar eerste hybride. Gebaseerd op de M heeft het luxemerk van Nissan een flinke inhaalslag gemaakt op de gevestigde (Duitse) orde. Wat zeggen we: Infiniti mag zich zelfs na de Lexus GS 450h de tweede noemen in het segment van premium sedans. In het voorjaar van 2011 is het model leverbaar en hoewel exacte specificaties ontbreken schept de krachtcentrale hoge verwachtingen.

Eerste Infiniti Hybrid komt geen kracht tekort
De hybridemodule van de Infiniti M35 Hybrid bestaat uit een combinatie van een 3,5 liter V6 en een 60 pk en 270 Nm sterke elektromotor. Een lithium-ion batterijenpakket voedt de krachtcentrale welke volgens de fabrikant uitzonderlijk snel kan opladen en dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat de Hybrid voor een groot deel elektrisch te rijden is. Een andere positieve eigenschap van de accu’s is de directe overbrenging van het vermogen van de benzine- of elektromotor op de achterwielen wat ervoor zorgt dat de auto onder alle omstandigheden het gevoel geeft over voldoende aandrijving te beschikken. Daarnaast ontbreekt het de standaard uitgeruste zeventraps Adaptive Shift Control-transmissie aan een koppelomvormer wat verlies van vermogen voorkomt en leidt tot een betere gasrespons en een sportiever rijgedrag.

Torenhoge beloftes
Meest nieuwsgierig zijn we natuurlijk naar het brandstofverbruik en de schoonheid van de M35 Hybrid, maar daar laat Infiniti helaas nog niets over los. In plaats daarvan geeft het Japanse merk een tipje van de sluiter met: “De hoge mate waarin de elektromotor van de M35 Hybrid actief is zorgt voor een uitzonderlijk laag verbruik en een uiterst geringe CO2-uitstoot welke vergelijkbaar met die van een kleinere, minder vermogende auto.” En over de prestaties van de hybride wordt het volgende medegedeeld: “De sedan biedt een lineaire acceleratie, rijsensaties van een echte achterwielaandrijver en de verfijning van de meest gewaardeerde V6-benzinemotoren.” Mooie woorden allemaal, maar toch zien we graag eerst de kille, harde cijfers voordat we overgaan op superlatieven. Vervolgens moet een rij-impressie uitwijzen of Infiniti niet iets te enthousiast is geweest. Over ongeveer een jaar zullen we het weten, want dat verschijnen de eerste exemplaren bij de dealers.

De Infiniti M35 Hybrid wijkt zowel optisch als inhoudelijk niet af van de normale M-modellen en aangezien we deze al eerder en meerdere malen uitvoerig hebben behandeld treden we hier niet in de herhaling.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste Infiniti Hybrid komt geen kracht tekort
Eerste Infiniti Hybrid komt geen kracht tekort
Eerste Infiniti Hybrid komt geen kracht tekort
Eerste Infiniti Hybrid komt geen kracht tekort

Zoeken

Merk- & modeldossiers