Nieuws

Audi A8 Hybrid

Audi A8 Hybrid: de zuinigste en schoonste

In navolging van Lexus, Mercedes en BMW presenteert ook Audi een hybridemodel op basis van haar vlaggenschip. Het grootste verschil met de Duitse concurrenten is dat de A8 Hybrid een full-hybrid is terwijl de BMW en Mercedes niet in staat zijn ook enkel elektrisch te rijden.

Audi A8 Hybrid: de zuinigste en schoonste
Waar Lexus de Duitsers nu eindelijk eens voor is geweest met de LS 600h zijn Mercedes, BMW en Audi vol bezig aan een inhaalslag. De Mercedes S 400 Hybrid is al enige tijd op de markt, de BMW ActiveHybrid 7 arriveert deze maand ook bij de dealers en Audi sluit de rij met de A8 Hybrid. Waar BMW en Mercedes beiden een elektromotor gebruiken ter ondersteuning van de V8 (BMW) dan wel V6 (Mercedes) kiezen zowel Lexus als Audi ervoor om een full-hybrid te vermarkten.

Viercilinder
Bij Audi wordt de hoofdaandrijving verzorgt door een 2.0 liter TFSI viercilinder met 211 pk. En dat terwijl er zes- dan wel achtcilinder benzinemotoren in de drie concurrenten liggen. De benzinemotor wordt in de A8 Hybrid bijgestaan door een 33 kW (45 pk) sterke elektromotor die tussen de benzinemotor en de achttraps automaat is gemonteerd. Daarmee komt het gezamenlijke vermogen uit op 245 pk en het koppel bedraagt 480 Nm. Dat is aanzienlijk minder dan de concurrentie, maar de CO2-uitstoot en het verbruik liggen dan ook het laagst. De A8 Hybrid neemt genoegen met 6,2 l/100 km en stoot slechts 144 g/km uit.

Ook geheel elektrisch
Aangezien de A8 Hybrid een full-hybrid is kan de auto ook geheel elektrisch rijden. Tot 65 km/h kan de A8 gedurende 2 km geheel elektrisch rijden. De prestaties zijn meer dan voldoende: 0-100 km/h in 7,6 seconden en een topsnelheid van 235 km/h.

Productie
In 2011 zal Audi deze A8 Hybrid in productie nemen. De conceptcar zoals die in Genève onthuld is geeft al een heel goed beeld van de productieversie. Behalve dat laat de techniek zien hoe de eind dit jaar te presenteren Q5 Hybrid in elkaar zal steken.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi A8 Hybrid: de zuinigste en schoonste
Audi A8 Hybrid: de zuinigste en schoonste
Audi A8 Hybrid: de zuinigste en schoonste
Audi A8 Hybrid: de zuinigste en schoonste

Zoeken

Merk- & modeldossiers