Nieuws

Tata Aria

Tata Aria komt naar Europa

Een mengelmoes tussen een SUV en een MPV: de Tata Aria. En als we de fabrikant mogen geloven staat het model in 2011 al in Europa in de showrooms. Dat lijkt een ambitieus plan aangezien Tata hier geen dealers heeft.

Tata Aria komt naar Europa
Met de Aria wil Tata een zeer voordelig alternatief aan gaan bieden voor tal van SUV´s en MPV´s. De auto is 4.780 mm lang en daarmee vergelijkbaar met een Kia Sorento. Vreemd genoeg is de techniek verre van modern. Een ladderchassis, in plaats van een zelfdragende carrosserie, vormt de basis. Tata zelf claimt dat dit nodig is om de degelijkheid te kunnen garanderen op slechte wegen als die in India.

Dieselmotor
Onder de motorkap is er slechts één motor leverbaar: een 140 pk sterke 2.2 liter dieselmotor. De motor brengt zijn vermogen via alle vier de wielen (permanent) over op de weg.

EuroNCAP
Voordat de zevenpersoons Aria ook daadwerkelijk in Europa leverbaar zal zijn moet Tata nog een aantal botsproeven doorstaan. Volgens de fabrikant is dat geen enkel probleem en zal het model vier sterren halen in de EuroNCAP crashtesten.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Tata Aria komt naar Europa
Tata Aria komt naar Europa

Zoeken

Merk- & modeldossiers