Nieuws

Carlsson C25

Alles over de Carlsson C25

Een uniek moment: tuner Carlsson presenteert een compleet zelf ontwikkelde auto. Natuurlijk, de Mercedes SL stond aan de basis, maar het design en de performance komt uit eigen huis bij de Duitse tuner.

Alles over de Carlsson C25
Een maand geleden maakte Carlsson ons al nieuwsgierig met het verspreiden van de eerste schetsen, computertekeningen en vooral heel veel details. Eigenlijk weten we dus ook alles al van de C25. Behalve zijn definitieve uiterlijk. Dat krijgen we nu te zien dankzij deze eerste echte foto´s.

Carrosseriebouwers
Een bijzonder en exclusief model - er worden slechts 25 exemplaren van gebouwd - verdient het echter om nog eens de volledige aandacht te krijgen. En daarom lopen we graag nog een keer alle ins en outs met je door. Zoals gezegd is de C25 een eigen model van Carlsson. Daarmee treden de Duitsers in de voetsporen van carrosseriebouwers als Zagato, Touring Superleggera, Castagna en Diatto.

Prestaties
Het meest indrukwekkend aan Carlsson´s creatie zijn de prestaties. Met zijn tot 753 pk getunede 6.0 liter V12 weet de auto in slechts 3,7 seconden naar 100 km/h te sprinten. Het koppel bedraagt maar liefst 1.320 Nm, maar werd door de tuner uit voorzorg begrensd tot 1.150 Nm. Een topsnelheid van 352 km/h behoort tot de mogelijkheden. Het gewicht van de auto bedraagt 1.950 kg. Samen met de C-tronic suspension, die zich automatisch aanpast aan de omstandigheden, en tal van elektronica moet dit alles in goede banen worden geleid. Een remsysteem uit de racerij, het nodige spoilerwerk en achterbanden met een afmeting van 325/25 R20 dragen eveneens een steentje bij.

Optielijst
Op de Autosalon van Genève onthult Carlsson de C25. Op de stand zal de auto te zien zijn zoals deze ook op de foto´s zichtbaar is. Het betreft productienummer 1 van 25 en is speciaal naar wens van de eerste klant samengesteld. Carlsson laat overigens weten dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Voor wie niet al teveel fantasie heeft helpt Carlsson een handje door een uitgebreide optielijst aan te bieden. Hierop staat onder andere de mogelijkheid om iets persoonlijks in de hoofdsteunen te laten borduren (€ 1.980,-), een interieur uit carbon te krijgen (€ 13.564,-), een raceklaar interieur (€ 35.400,-) of je climate control via je mobiel te kunnen bedienen (€ 4.687,-). Wie het echt bont wil maken kan het exterieur laten uitvoeren in 24-karaats goud. Daar moet dan wel € 156.000,- extra voor worden neergeteld. En dat bovenop de prijs van € 429.000,- exclusief belastingen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Alles over de Carlsson C25
Alles over de Carlsson C25
Alles over de Carlsson C25
Alles over de Carlsson C25
Alles over de Carlsson C25
Alles over de Carlsson C25
Alles over de Carlsson C25
Alles over de Carlsson C25
Alles over de Carlsson C25
Alles over de Carlsson C25

Zoeken

Merk- & modeldossiers