Nieuws

BMW ActiveHybrid 5

BMW ActiveHybrid 5 tien procent zuiniger

BMW presenteert de ActiveHybrid 5 Concept. In tegenstelling tot de ActiveHybrid X6 en 7 maakt bij de hybride-versie van de 5-serie een zescilinder onderdeel uit van de aandrijflijn. BMW belooft een verbruik dat tien procent lager ligt in vergelijking met de 535i.

BMW ActiveHybrid 5 tien procent zuiniger
Hoofdmotor van de BMW ActiveHybrid 5 is de 3.0 liter zescilinder. Op eigen houtje produceert deze TwinPower Turbo-motor 306 pk. De elektromotor, die tussen de benzinekrachtbron en de achttraps transmissie is gemonteerd, levert 40 kW. Het gezamenlijke vermogen is nog onbekend, maar gezien het synergie-effect van hybrideaandrijflijnen zal dit ongetwijfeld om en nabij de 400 pk liggen. We moeten het ook nog zonder verbruik- en emissiewaarden doen. Wel verklapt BMW alvast dat deze zo’n tien procent lager zullen uitvallen in vergelijking met de hulploze zes-in-lijn in de 535i die 8,5 l/100 km noteert. Een start/stop-systeem zal het verbruik helpen te doen zakken.

Sparen voor de toekomst

Het energiemanagementsysteem van de ActiveHybrid stelt de auto in staat om zijn energiebehoefte af te stemmen op alle mogelijke rijomstandigheden, zelf op omstandigheden die zich nog moeten voordoen. Hierdoor kan de actieradius van elektrisch rijden tot wel 30 procent verlengd worden. Zo kan de techniek bijvoorbeeld uit de gegevens van het navigatiesysteem opmaken dat een deel van de route heuvel af is en daar vervolgens bijvoorbeeld het Brake Energy Regeneration op afstemmen. Het systeem is zelfs in staat om de accu’s na aanvang van de reis door regeneratie sneller op te laden, zodat het laatste deel van de route volledig elektrisch en uitstootvrij gereden kan worden.

Geduld is een schone zaak
Hoewel de BMW ActiveHybrid 5 Concept nagenoeg productieklaar is kan het nog wel even duren voordat het model op de markt verschijnt. Tussen de conceptcar en de marktintroductie van de ActiveHybrid 7 zat immers ook een periode van anderhalf jaar. Rekeninghoudend met de verwachte specificaties en de techniek zal BMW de ActiveHybrid 5 vermoedelijk ergens tussen de 535i (vanaf € 62.900,-) en de achtcilinder tellende 550i (€ 94.000,-) positioneren.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW ActiveHybrid 5 tien procent zuiniger
BMW ActiveHybrid 5 tien procent zuiniger
BMW ActiveHybrid 5 tien procent zuiniger
BMW ActiveHybrid 5 tien procent zuiniger

Zoeken

Merk- & modeldossiers