Nieuws

Hummer

Overname ketst af: GM trekt stekker uit Hummer

Hummer is niet meer. Eerder leek het Amerikaanse terreinmerk verkocht te zijn, maar het Chinese Sichuan Tengzhong heeft zich als enige gegadigde uiteindelijk toch teruggetrokken. Nu is GM er klaar mee en trekt het de stekker uit Hummer. Hummer is dus niet meer.

Overname ketst af: GM trekt stekker uit Hummer

Ooit was Hummer het boegbeeld van General Motors. Maar onder de druk van de maatschappelijke en economische veranderingen raakten de dealers de dure, benzineslurpende mastodonten aan de straatstenen niet meer kwijt. General Motors had zich ondertussen zelf ook aardig in de nesten gewerkt en besloot daarop onder andere Hummer van de hand te doen voordat het de autogigant zelf ten onder zou doen gaan.

Overheid boosdoener
Na lang zoeken werd een serieuze koper gevonden in het Chinese Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co Ltd, een belangrijke speler in zwaar materieel voor de wegenbouw. Medio vorig jaar werd er een intentieverklaring getekend tussen de beide partijen rondom de overname van Hummer. Maar nu, driekwart jaar later, is de deal afgeketst omdat het Tengzhong het overnamebedrag van 150 miljoen niet rond kan krijgen bij de Chinese overheid. Volgens ingewijden hebben zij ‘onvoldoende vertrouwen’ in Hummer en het imago dat er aan de auto’s kleeft.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers