Nieuws

Mitsubishi ASX

Meer details en beelden Mitsubishi ASX

Mitsubishi presenteert tijdens de Autosalon van Gevève een nieuwe compacte crossover. Nieuw voor de Europese markt tenminste, want het model rijdt sinds het begin van dit jaar al rond in Japan als RVR.

Meer details en beelden Mitsubishi ASX
Het is niet de eerste keer dat de ASX bij ons te zien is. De Japanse fabrikant toonde in oktober van vorig jaar al de eerste schetsen, kort daarna lekten de eerste patentfoto’s uit en nog voor de jaarwisseling overhandigde het bedrijf ons de eerste officiële beelden van de Japanse variant. Dat de Europese variant over een afwijkende naam beschikt liet de marketingmachine begin januari doorschemeren. Pas vlak voor het officiële debuut van de ASX maakt Mitsubishi enkele details van de crossover openbaar.

Twee motoren vanaf debuut

Mitsubishi doet met de ASX een directe aanval op de Nissan Qashqai die in Europa een behoorlijk succesnummer blijkt te zijn. De nieuwe Mitsubishi heeft onderhuids duidelijke overeenkomsten met zijn grote broer - de Outlander - die op hetzelfde ‘Project Global’ platform staat. Zodoende ligt het dan ook voor de hand dat de ASX met twee- en vierwielaandrijving te bestellen is. Vanaf de introductie zal de crossover leverbaar worden met een tweetal motoren, waaronder zowel een diesel- als een benzinemotor. De gloednieuwe en zelf ontwikkelde 1.8 liter turbodieselmotor levert een vermogen van 150 pk en zal in een later stadium vermoedelijk ook als afgezwakte versie naar ons land komen. Of er ook nog een tweede benzinemotor aan het gamma wordt toegevoegd is nog niet bekend. Voorlopig zal de 116 pk sterke 1.6 liter motor de enige leverbare benzine consumerende ASX blijven.

De Mitsubishi ASX beleeft tijdens de Autosalon van Genève haar publieksdebuut. Vanaf juni zal het model in de showroom van de lokale dealer te vinden zijn.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Meer details en beelden Mitsubishi ASX
Meer details en beelden Mitsubishi ASX
Meer details en beelden Mitsubishi ASX

Zoeken

Merk- & modeldossiers