Nieuws

Volkswagen Sharan

Nieuw laagje goud voor Volkswagen Sharan

Met de gloednieuwe Sharan introduceert Volkswagen haar moderne interpretatie van de Gouden Koets. Niet dat we onze vorstin binnenkort zwaaiend in de Sharan kunnen bewonderen, maar de Perzische vertaling van het Duitse ruimtewonder betekent vrij vertaald ‘drager van koningen’.

Nieuw laagje goud voor Volkswagen Sharan

Toen Volkswagen in 1995 het doek van de Sharan aftrok had waarschijnlijk niemand gedacht dat het model vijftien jaar later nog steeds in de showrooms van de Duitse fabrikant zou schitteren. De Sharan stamt uit een samenwerking met Ford (1991) toen beide partijen hun krachten bundelden om een ruime en betaalbare full-size MPV te ontwikkelen. De Amerikaanse constructeur zwaaide haar variant, de Galaxy, al in 2006 uit toen de nieuwe op het toneel van Genève verscheen. Volkswagen daarentegen hield de Sharan nog even op de been met een tweetal ingrijpende facelifts. Nu, na vijftien jaar trouwe dienst, presenteert Volkswagen dan eindelijk een gloednieuwe Sharan; nagenoeg tegelijk met de gefacelifte Ford Galaxy, nog immer één van zijn voornaamste concurrenten.

EasyFold
Inmiddels zijn we bekend met het fenomeen Volkswagen. Het design van de nieuwe Sharan komt dus niet als een verrassing. De neus is geheel in lijn gebracht met de nieuwste modellen, een uitgekauwd doch optimaal MPV-ontwerp en een allesbehalve spannende achterzijde. Ontworpen met knipoog naar de vorige generaties is deze derde lichting gewoon lekker vertrouwd. Nieuw zijn de schuifdeuren achter en het flexibele interieur EasyFold genaamd. Beide maken de toegankelijkheid en de praktische bruikbaarheid van de binnenruimte groter dan voorheen.

Mag ’t iets meer zijn
Sowieso is het welzijn van de Sharan toegenomen. Mooiere materialen, Volkswagen kennende een sublieme afwerking en een gegroeide wielbasis naar 2,92 wat doorgaans meer leefruimte betekent voor de inzittenden. In totaliteit groeide de nieuwe Sharan zelfs met 22 centimeter in lengte. De breedte van 1,92 meter en hoogte van 1,72 meter namen met respectievelijk 9,2 centimeter en 1,2 centimeter toe. Normaliter meet de bagageruimte 711 liter. Klap je de tweede en derde zitzij weg dan is er maar liefst 2.297 liter voor handen. De Multivan zou er jaloers van worden.

Motoren
Vanaf aankomende zomer is de nieuwe Volkswagen Sharan leverbaar en dan is de MPV te verkrijgen met een viertal motoren, twee diesels en evenveel benzinemotoren. Beide oliestokers hebben een slagvolume van twee liter en kunnen 140 dan wel 170 pk opwekken. Als verbruik geeft de fabrikant een gemiddelde van 5,4 l/100 km op. De benzinevarianten bestaan uit de 1.4 TSI en 2.0 TSI met respectievelijk 150 en 200 pk. Een handbak is op alle motoriseringen standaard. Eventueel kan de krachtigste benzine met de DSG-automaat worden uitgerust.

De nieuwe Volkswagen Sharan beleeft zijn debuut op de Autosalon van Genève die morgen de deuren voor de pers en twee dagen later voor het wereldpubliek opent. Vanaf de zomer staat de MPV in de showrooms als Trendline, Comfortline en Highline. Prijzen volgen nog.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuw laagje goud voor Volkswagen Sharan
Nieuw laagje goud voor Volkswagen Sharan
Nieuw laagje goud voor Volkswagen Sharan
Nieuw laagje goud voor Volkswagen Sharan
Nieuw laagje goud voor Volkswagen Sharan
Nieuw laagje goud voor Volkswagen Sharan
Nieuw laagje goud voor Volkswagen Sharan

Zoeken

Merk- & modeldossiers