Nieuws

Ford Kuga & Mondeo motoren

Motorenjournaal van Ford

Momenteel vermelden de kopjes “benzine” en “diesel” in de prijslijst van de Ford Kuga een 2.5T met 200 pk en een 136 pk sterke 2.0 liter TDCi. Dit beperkte aanbod wordt binnenkort uitgebreid met een nieuwe diesel, terwijl de bestaande het veld ruimt voor een krachtiger exemplaar. Ook de Mondeo profiteert van verse motoren.

Motorenjournaal van Ford
Ford heeft het nodige te vermelden in Genève. Naast een Europese primeur in de vorm van de compleet nieuwe Focus en de gefacelifte S-Max en Galaxy is er motorennieuws voor de Kuga. De momenteel leverbare 2.0 liter diesel wordt na de beurs verruilt voor een exemplaar met 140 pk en op basis van dezelfde tweeliter verschijnt er een variant met 163 pk. Accelereren naar honderd in deze nieuwe topdiesel duurt 9,6 seconden en de topsnelheid bedraagt 195 km/h. De CO2-uitstoot is vastgesteld op 159 g/km. Vierwielaandrijving is standaard en een automatische Powershift-transmissie met dubbele koppeling optioneel (179 g/km).

Mondeo
Motorennieuws is er ook voor de Mondeo. Met een naar eigen zeggen compleet nieuwe 2.0 liter EcoBoost-benzinemotor en verse dieselkrachtbronnen belooft Ford meer output tegen minder input en een lagere uitstoot. De standaard met Powershift uitgeruste benzine produceert 203 pk en de verbeterde 2.0 TDCi’s zijn straks te verkrijgen in de vermogensgradaties 115, 140 en 163 pk. Als maximale dorstigheid geeft Ford 5,6 l/100 km op.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers