Nieuws

Wiesmann MF4-S

Sterkere Wiesmann MF4-S in Genève

Nieuws van het kleine Wiesmann. De sportwagenfabrikant uit het Duitse Duelmen zal in Genève een krachtigere versie van de GT MF4 Coupé tonen.

Sterkere Wiesmann MF4-S in Genève
De GT MF4-S zoals de auto volledig genaamd is krijgt de beschikking over dezelfde motor als de MF4-S Roadster die Wiesmann vorig jaar in Zwitserland voorstelde. De krachtbron, de oorspronkelijk van BMW afkomstige 4.0 liter V8, levert een maximum output van 420 pk en kan een trekkracht 400 Nm opwekken. Gelijke specificaties als de open versie, maar krachtiger dan de oude(re) 4.8 liter V8 in de normale GT MF4. De levert namelijk ‘slechts’ 367 pk alhoewel het koppel met 490 Nm hoger is.

300 km/h
Ten opzichte van de gewoon in het gamma blijvende GT MF4 wijkt de GT MF4-S iets af. Vanwege de toegenomen potentie is de aerodynamica subtiel aangescherpt met onder andere een nieuwe voorbumper en bevat de sportcoupé een uitschuifbare achterspoiler die automatisch omhoog komt bij een bepaalde snelheid. Handmatige bediening vanuit de cockpit is tevens mogelijk. Verder beschikt de GT MF4-S over bi-xenon koplampen en wordt de achtcilinder standaard gekoppeld aan Wiesmann’s DPK-transmissie. De zeventraps automaat met dubbele koppeling is in staat de auto in 4,4 seconden naar de 100 km/h te katapulteren en een maximale snelheid van 300 km/h mee te geven.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers