Nieuws

Infiniti EX & FX diesel

V6 dieselmotor voor Infiniti EX, FX & M

Infiniti maakt zich op voor de tweede fase in de verovering van Europa. Nadat het merk een jaar geleden een compleet modellengamma presenteerde is het nu tijd voor de noodzakelijke dieselkrachtbron.

V6 dieselmotor voor Infiniti EX, FX & M
Het is algemeen bekend dat je als fabrikant – zeker in dit segment – over een dieselmotor moet beschikken om de concurrentie aan te gaan met de Europese merken. Infiniti weet dat maar al te goed en profiteert op dit gebied van het feit dat men onderdeel is van Renault/Nissan. Een dieselmotor uit de schappen van het Japans/Franse concern was dan ook relatief gemakkelijk.

EX30d, FX30d en M30d
In het vooronder van de EX30d, FX30d en M30d ligt een nieuw ontwikkelde 3.0 liter V6 dieselmotor met een vermogen van 238 pk en een koppel van 550 Nm. Indrukwekkende cijfers waarmee Infiniti niet onder doet voor de dieselaggregaten die Audi, BMW of Mercedes levert. Het zal je niet verbazen dat de EX30d maar 7,9 seconden nodig heeft om de 100 km/h te bereiken en dat die sprint bij de FX30d in 8,3 seconden voltooid is. Voor de M30d zijn nog geen cijfers bekend, dat model moet immers nog officieel worden gelanceerd in Europa.

Verbruik
Infiniti koppelt de dieselmotor standaard aan een 7-traps automaat en drijft bij de EX en FX uiteraard alle vier de wielen aan. Het verbruik ligt bij de EX30d op 8,4 l/100 km in combinatie met een CO2-uitstoot van 224 g/km. De FX30d noteert 9,0 l/100 km en 240 g/km. Om aan de extra koeling voor de dieselmotor te voldoen werden de voorbumpers van beide modellen iets aangepast. Daarnaast werd er het nodige aangepast onder de motorkap om zodoende ruimte te creëren voor de krachtbron.

Marktaandeel
Met de komst van de dieselmotoren wil Infiniti langzaam maar zeker het marktaandeel vergroten. Erg succesvol is de fabrikant op dit moment nog niet. In 2009 werden 2.000 Infiniti’s verkocht (totaal van 15 Europese landen). Aan de rij-eigenschappen zal het in ieder geval niet liggen, maar onbekend maakt helaas nog veelal onbemind.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
V6 dieselmotor voor Infiniti EX, FX & M
V6 dieselmotor voor Infiniti EX, FX & M
V6 dieselmotor voor Infiniti EX, FX & M

Zoeken

Merk- & modeldossiers