Nieuws

Bertone Pandion Concept

Bertone tekent Alfa Romeo Pandion Concept

Alfa Romeo bestaat honderd jaar en in het kader daarvan tekende Stile Bertone deze Pandion Concept. De bloedstollende studie zou eigenlijk pas worden onthuld tijdens de Autosalon van Genève maar zoals zo vaak belandde het vroegtijdig op het www.

Bertone tekent Alfa Romeo Pandion Concept
Wanneer we de vormen van de Bertone Alfa Romeo Pandion Concept in ons opnemen ziet we enkele trekjes van de Vision EfficientDynamics die BMW vorig jaar in Frankfurt toonde. Maar wat deert het?! De creatie van de Italiaanse tekenmeester ter ere van het 100-jarige bestaan van Alfa Romeo ziet er fantastisch uit. Leken in zo’n geval alle auto’s maar op elkaar. Bertone is terug na een aantal moeilijke jaren, en hoe!

Fenylethylamine-injectie
In tegenstelling tot vele andere studies in Zwitserland moet de Pandion niets hebben van milieuvooruitstrevende technieken. De bolide is gemaakt om emoties los te maken en dat vertaalt zich in een brullende achtcilinder uit de Alfa 8C Competizione onder de body. Echter betekent dit vanwege de toenemende behoefte aan zuinige auto´s waarschijnlijk ook meteen het laatste wat we gaan zien van deze prachtige conceptcar. Tenzij Alfa besluit toch voor een groen monster in het vooronder te gaan. Dan zien we de Pandion graag terug en dan hopelijk in productiegedaante.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bertone tekent Alfa Romeo Pandion Concept
Bertone tekent Alfa Romeo Pandion Concept
Bertone tekent Alfa Romeo Pandion Concept

Zoeken

Merk- & modeldossiers