Nieuws

Lotus Elise (facelift)

Facelift Lotus Elise: nieuw design + zuiniger

De Lotus Elise heeft een uitgebreide facelift ondergaan. Niet alleen werden het front en de achterzijde opnieuw ontworpen, maar bovendien zal Lotus de Elise voortaan met een nieuwe basismotor leveren. Deze 1.6 ontwikkelt een vermogen van 136 pk. Uiteraard blijven ook de krachtigere versies leverbaar.

Facelift Lotus Elise: nieuw design + zuiniger

Veertien jaar geleden kwam de eerste generatie van de Lotus Elise op de markt. Volgens de kleine Britse autofabrikant was de lichtgewicht 2-zits middenmotor sportauto toen het ultieme voorbeeld van Lotus´ filosofie ´performance through light weight´. Op dat moment wist Lotus niet dat men anno 2010 een zeer schoon sportauto-gamma heeft en daarmee voorop loopt. Dat is men zich inmiddels wel bewust en Lotus durft dan ook te zeggen dat de Elise de meest CO2-vriendelijke benzine-aangedreven sportauto ter wereld is. En dat zonder in te hoeven leveren aan prestaties.

Nieuw design
De gefacelifte Elise is duidelijk herkenbaar. Het volledig nieuwe front wordt gekenmerkt door een andere bumper, gewijzigde grille en zelfs een nieuwe ´motorkap´. Behalve dat zijn de koplampen opnieuw vormgegeven en voorzien van LED-dagrijverlichting. Aan de achterzijde zien we behalve een volledig nieuwe bumper ook een gewijzigde motorkap. Voornamelijk het design van het front heeft meer gelijkenissen met de Evora en moet volgens Lotus een sportievere en meer dynamische look aan de Elise geven.

Motoren
Eveneens nieuw is de komst van een 1.6 liter viercilinder benzinemotor voor de Elise. Dit nieuwe instapmodel vervangt de Elise S. Het vermogen is met 136 pk gelijk gebleven, maar de motorinhoud is 200cc kleiner ten opzichte van de 1.8 uit de Elise S. Dat heeft als bijkomend voordeel dat het verbruik met 23% is teruggedrongen. De CO2-uitstoot nam met 13% af. De viercilinder is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. In 6,7 seconden sprint de Elise naar 100 km/h, de topsnelheid ligt op 200 km/h. Dat alles mede dankzij het gewicht van slechts 876 kg! Naast het instapmodel is de Elise uiteraard ook leverbaar als Elise R (192 pk) en Elise SC (220 pk). Deze modellen sprint in respectievelijk 5,4 en 4,6 seconden naar 100 km/h.

De nieuwe Lotus Elise debuteert op de Autosalon van Geneve om vervolgens in april bij de dealers te staan.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Facelift Lotus Elise: nieuw design + zuiniger
Facelift Lotus Elise: nieuw design + zuiniger
Facelift Lotus Elise: nieuw design + zuiniger
Facelift Lotus Elise: nieuw design + zuiniger

Zoeken

Merk- & modeldossiers