Nieuws

Porsche Panamera

V6-Panamera dertig mille goedkoper

Vooralsnog huizen er uitsluitend achtcilinders in de Porsche Panamera. Vanaf mei komt daar verandering in met de komst van de 300 pk sterke V6. De vanafprijs van deze 3.6 liter bedraagt € 104.900,- en dat maakt het instappen in een Panamera in één klap dik dertigduizend euro toegankelijker.

V6-Panamera dertig mille goedkoper

Op dit moment kost de voordeligste Panamera € 137.500,-. Vanaf mei wordt Porsche´s vierdeurs coupé ineens een stuk bereikbaarder. Porsche zet dan de reeds aangekondigde zescilindermodellen van de Panamera in de showroom. Dit nieuwe basismodel gaat de boeken in voor € 104.900,- en dat maakt instappen in een Panamera ineens maar liefst 33 mille goedkoper dan voorheen. De Panamera 4 met vierwielaandrijving gaat minimaal € 111.100,- kosten.

Niets te vrezen
Welke aandrijflijn ook wordt gekozen de zescilinder is net als de V8-modellen (Panamera S en Panamera Turbo) uitgerust met de PDK-transmissie met dubbele koppeling. Samenwerkend met de Auto Start-Stopfunctie is een gemiddeld verbruik van 9,3 l/100 km te realiseren (CO2 van 218 g/km). De Panamera 4 verbruikt 9,6 l/100 km en heeft een CO2-uitstoot van 225 g/km. Hoewel het merk geen acceleratiecijfers vermeldt hoef je niet bang te zijn dat de Panamera met V6 een stakker is. Het verschil in maximum vermogen met de lichtste achtcilinder bedraagt 100 pk, maar het basismodel is met een wagengewicht van 1.730 kg daarentegen dertig kilogram lichter.

De nieuwe basis-Panamera’s beleven hun debuut op de autotentoonstelling van Beijing (eind april).

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
V6-Panamera dertig mille goedkoper
V6-Panamera dertig mille goedkoper

Zoeken

Merk- & modeldossiers