Nieuws

Lotus Cosworth T127

Formule 1-bolide van Lotus onthuld: T127

Lotus heeft haar F1-bolide onthuld: de Lotus Cosworth T127. Voor het eerst sinds 14 jaar gaat Lotus komend seizoen weer deelnemen in de Formule 1. En daarmee keert de Britse fabrikant terug op het hoogste niveau van de internationale autosport.

Formule 1-bolide van Lotus onthuld: T127

Normaal gesproken besteden wij geen aandacht aan de Formule 1, daar zijn gespecialiseerde websites veel beter in. Maar af en toe zijn berichten dusdanig belangrijk dat we het jullie niet willen onthouden. Zo ook de terugkeer van Lotus in de Formule 1. Dit seizoen zullen coureurs Jarno Trulli, Heikki Kovalainen en Fairuz Fauzy plaatsnemen in de Lotus F1-bolides. Met een feestelijke ceremonie in de Royal Horticultural Hall in Londen werd de auto feestelijk gepresenteerd.

Testen
Lotus zal er hard aan moeten trekken, want veel voorbereidingstijd heeft men niet gehad. De auto is in slechts vijf maanden klaargestroomd voor zijn debuut en in die tijd is eveneens een volledig team samengesteld. De komende maanden zullen de rijders de Lotus Racing T127, aangedreven door Cosworth, uitgebreid moeten testen en in opperste staat brengen voor het debuut tijdens aankomende F1-seizoen. We zijn benieuwd!

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Formule 1-bolide van Lotus onthuld: T127
Formule 1-bolide van Lotus onthuld: T127

Zoeken

Merk- & modeldossiers