Nieuws

Seat Leon TDI WTCC

Coronel in Leon TDI WTCC

Tom Coronel gaat aankomend seizoen met de Leon TDI het WTCC rijden. Daarmee neemt Coronel voor het eerst plaats in de auto waarmee afgelopen twee seizoenen de WTCC-titel is gewonnen. Coronel is in zijn nopjes want volgens hem zijn hiermee podiumplaatsen te behalen.

Coronel in Leon TDI WTCC
De Seat Leon TDI zal worden ingezet door het Spaanse team SUNRED Engineering, dat de afgelopen twee jaar ook al de preparatie van de auto van het Seat Team Holland voor zijn rekening nam. Coronels teamgenoot wordt niemand minder dan regerend wereldkampioen Gabriele Tarquini. “Natuurlijk fantastisch dat Tarquini en ik nu in één team rijden. De wereldkampioen en de winnaar bij de privérijders in dezelfde stal, beter kan het toch niet?”

Sunred
Niet alleen de auto geeft aanleiding tot vreugde, ook de voortzetting van de samenwerking met SUNRED stemt Coronel positief. “In het team van Joan Orus heb ik me de afgelopen twee jaar al bijzonder goed thuis gevoeld. Daarnaast is het een voordeel dat het team in Martorell bij Barcelona op een steenworp afstand van Seat Sport is gevestigd. Korte lijnen maken het werk efficiënter.” Hoewel Seat in 2010 niet meer met een eigen fabrieksteam in het WTCC actief is, heeft de sportafdeling onder leiding van Jaime Puig wel volledige technische ondersteuning toegezegd aan de teams die met een Seat in het FIA wereldkampioenschap uitkomen. Van die support kunnen ook Coronel en Tarquini bij SUNRED optimaal profiteren.

Zolder
Ik kan haast niet wachten tot het seizoen begint”, zegt Coronel. Dit jaar staan er opnieuw twaalf evenementen met elk twee races op de kalender van het WTCC. Nieuw op de kaart is het Belgische circuit van Zolder, waar op zondag 20 juni geracet wordt.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Coronel in Leon TDI WTCC

Zoeken

Merk- & modeldossiers