Nieuws

Mazda MX-5 Open Race

Autowereld.com rijdt de Mazda MX-5 Open Race

Deze week is onze redacteur Gerben in Italië voor een ludieke autorace van Mazda. Dat alles in het kader van het 20-jarig bestaan van de MX-5. Diverse landen doen mee en per land zijn er slechts vijf journalisten die hun natie vertegenwoordigen.

Autowereld.com rijdt de Mazda MX-5 Open Race
Op onze Twitter, Facebook en Hyves-pagina doet Gerben zo veel als mogelijk verslag van het evenement. Maar voor diegenen die ons niet volgen via één van deze nieuwe media hier een kort overzicht van de belevenissen tot nu toe.

Een goed begin...
Gerben: “We zijn gearriveerd in Venetië. Na enkele tekortkomingen van verschillende niet nader te noemen medewerkers - een deel van onze bagage staat nog in A’dam en onze Italiaanse transferchauffeur die de weg compleet kwijt was - zijn we dan eindelijk aangekomen bij ‘Grand Hotel Terme Triesta & Vicotoria’, onze overnachtingruimte voor de komende week. Ondertussen hebben we hetgeen ons te wachten staat globaal doorgenomen.”

De MX-5 Open Race
Even in het kort een uitleg: Een hoeveelheid van 28 landen, 30 teams (Duitsland en Engeland ieders twee equipes), dertig speciaal geprepareerde MX-5- racewagens, vrije trainingen, warm-up sessies, vier uur racen, zoveel mogelijk ronden, één winnaar! Aanstaande donderdag gaat het gebeuren op het circuit Adria International Raceway. Kwestie van zo snel mogelijk rijden zou je zeggen, maar niets is (waarschijnlijk) minder waar. Er zijn regels. Onder andere: beperkte hoeveelheid brandstof, minimaal aantal rijderwissels, beperkte hoeveelheid banden, minimaal aantal pitstops, etc. Het draait dus niet alleen om snelheid. Tevens efficiëntie is bepaald voor een goede notering in deze landenrace.

Voorbereiding
Voordat Gerben naar Italië vertrok is er al een heel programma aan vooraf gegaan. “Borst-, billen en tailleomvang, graag! Oh ja, je bloedgroep ook. Voor ’t geval dat…” Voor speciale (race)kleding wordt gezorgd. Waarom, wat is er mis met een spijkerbroek? We weten op dat moment nog weinig. Alleen dat we gaan rijden met de Mazda MX-5 over een circuit.

Blijf op de hoogte!
Benieuwd hoe de MX-5 Open Race verloopt en meekijken achter de schermen? Gerben houdt jullie op de hoogte via de Twitter, Hyves en Facebook-pagina van Autoreview.nl. Meld je dus snel aan om hem te volgen in Italië en ook in de toekomst ons achter de schermen te blijven volgen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Autowereld.com rijdt de Mazda MX-5 Open Race
Autowereld.com rijdt de Mazda MX-5 Open Race
Autowereld.com rijdt de Mazda MX-5 Open Race
Autowereld.com rijdt de Mazda MX-5 Open Race
Autowereld.com rijdt de Mazda MX-5 Open Race

Zoeken

Merk- & modeldossiers