Nieuws

Carlsson C25

Carlsson´s eigen sportauto: de C25

Voor het eerst in de geschiedenis presenteert Carlsson een compleet eigen model. En wat voor één! De Carlsson C25 is een supercar van het hoogste niveau en weet met zijn 753 pk sterke bi-turbo V12 machtige prestaties neer te zetten. Dat alles is verpakt in een Carlsson-body met daaronder de techniek van Mercedes.

Carlsson´s eigen sportauto: de C25
Carlsson, we kennen het bedrijf vooral als tuner van Mercedessen. Maar daarmee doen we Carlsson eigenlijk flink tekort. Net als Alpina is Carlsson namelijk geen tuner, maar door de Federal German Motor Transport Authority geregisteerd als een autofabrikant. Je koopt dan ook geen door Carlsson getunede Mercedes, maar een Carlsson. Maar goed, de basis is en blijft natuurlijk duidelijk een Mercedes. Dat is bij deze geheel eigen ontwikkelde sportauto, de C25, wel anders.

Pure kracht
Onder stoelen of banken steekt Carlsson het niet, de techniek komt wel van Mercedes. Maar men wil benadrukken dat de C25 een eigen model is. Het unieke design straalt pure kracht en agressie uit. De enorme welvingen in de motorkap, de brede wielkasten en de typische Carlsson-openingen in de voorbumper maken dit tot een agressieve en uiterst spectaculaire verschjining. En dat terwijl Carlsson ons alleen nog maar computertekeningen heeft doen toekomen. De foto´s geeft men pas vrij als de auto in Genève officieel wordt onthuld.

V12
De prestaties zijn spectaculair. De 6.0 liter V12 is voorzien van twee turbo´s en ontwikkelt een vermogen van maar liefst 753 pk. Het koppel van 1.320 Nm is door Carlsson begrensd op 1.150 tpm en van 0-100 km/h wordt in 3,7 seconden afgelegd. De topsnelheid ligt op 352 km/h. Inderdaad, cijfers die net zo goed op de specificatiekaart van een Ferrari, Lamborghini of Aston Martin had kunnen prijken.

Alledaags gebruik
Carlsson benadrukt dat de C25 een auto is die geschikt moet zijn voor alledaags gebruik. Mede daarvoor verantwoordelijk is het C-Tronic Suspension dat zich automatisch aanpast aan het wegdek om enerzijds comfort en anderzijds keiharde sportiviteit te bieden. Veiligheidsuitrustingen in de vorm van de nodige airbags, ESP en ABS zijn bovendien standaard.

25 exemplaren
Om de exclusiviteit te benadrukken zal Carlsson slechts 25 exemplaren van de C25 bouwen. En om het exclusieve karakter nog verder op te schroeven wordt er maar één auto per land geleverd. De kans dat je een C25 tegen zult komen is klein, maar dat je als eigenaar zelf nog een tweede exemplaar ziet rijden wordt daarmee nihiel. De prijs is vastgesteld op € 429.000,- exclusief belastingen. In Nederland komt dat neer op ongeveer 630.000 euro.

De Calrsson C25 wordt officieel onthuld tijdens de Autosalon van Genève. Direct na zijn onthulling hopen wij jullie de eerste echte foto´s te kunnen tonen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Carlsson´s eigen sportauto: de C25
Carlsson´s eigen sportauto: de C25
Carlsson´s eigen sportauto: de C25
Carlsson´s eigen sportauto: de C25

Zoeken

Merk- & modeldossiers