Nieuws

Citroën C3

Prijs voor Citroën C3 99 gram

Zoals aangekondigd zou er een Citroën C3 komen die slechts 99 gram CO2 per kilometer uitstoot. En daarvan is nu de prijs bekendgemaakt. Vanaf mei is de milieuvriendelijke Fransoos beschikbaar.

Prijs voor Citroën C3 99 gram

De Citroën C3 99g beschikt over een 1.6 liter HDiF-dieselmotor met een vermogen van 90 pk en een koppel van 230 Nm. Als verbruik geeft het merk een gemiddelde 3,8 l/100 km op. De toegenomen schoon- en zuinigheid werd bereikt door aangepaste parameters van het motormanagement, het monteren van een versnellingsbak met gunstigere overbrengingsverhoudingen, lagere rolweerstandbanden, een verlaagd onderstel en onder meer gestroomlijnde wieldoppen.

Prijzen
Ondanks alle moeite van Citroën valt de C3 99g niet in de laagste bijtellingklasse van 14%. Daarvoor komt de auto net tekort. Twintig procent aan bijtelling is hetgeen de zakelijke rijder moet betalen bij privégebruik. In de uitvoering Airdream Dynamique gaat de extra schone minimaal € 19.290,- kosten. Als Airdream Ligne Business moet het model € 19.790,- opleveren.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijs voor Citroën C3 99 gram

Zoeken

Merk- & modeldossiers