Nieuws

Toyota Auris (facelift / Hybrid)

Eerste informatie gefacelifte Toyota Auris

Toyota heeft de eerste officiële foto’s en details van de vernieuwde Toyota Auris vrijgegeven zoals die in het voorjaar bij de dealers staat. De Auris, die begin 2007 op de markt kwam, is van binnen en van buiten herzien en beschikt over moderne motoren. Het belangrijkste nieuws is de komst van de hybride-versie.

Eerste informatie gefacelifte Toyota Auris
De Japanners laten weten dat de Auris een uitgebreide verjongingskuur heeft ondergaan. Een nieuwe voor- en achterbumper, aangescherpte koplampen en een nieuwe grille bepalen het beeld. Andere modificaties aan het koetswerk van de nieuwe Toyota Auris zijn de geïntegreerde knipperlichten in de buitenspiegels, de heldere en horizontale indeling van de achterlichtunits en een achterbumper die optisch dichter boven het asfalt lijkt te hangen. Hoewel de wijzigingen minimaal zijn geven ze de Auris wel een modern gezicht dat weer geheel binnen de laatste toevoegingen van het Toyota-gamma, bijvoorbeeld de Avensis en de Verso.

Interieur
De vernieuwingen aan het interieur bestaan uit een dashboard dat is opgetrokken uit “soft touch” materialen wat de kwaliteitsbeleving ten goede komt en een hertekende middenconsole en armsteun. Zelfs de aangepaste vormgeving van de handrem zou hier aandeel in hebben. Verder is het audiosysteem nu standaard uitgerust met een USB- en AUX-aansluiting en zaken als een Full Map-navigatiesysteem en VSC in combinatie met traction control zijn standaard of kunnen als optie worden besteld. Als uitrustingniveaus is er keuze uit de Comfort, Aspiration en de Dynamic.

Conventionele motoren
Vanaf modeljaar 2010 is de Auris leverbaar met twee benzine- en twee dieselmotoren die allen profiteren van de zogeheten Toyota Optimal Drive-technologie. De ingrepen onder deze noemer vertalen zich in meer vermogen tegen een lager verbruik en minder uitstoot van schadelijke stoffen. Het benzinegamma bestaat uit de 99 pk sterke 1.3 VVT-i Stop & Start die een verbruik noteert van 5,8 l/100km) en de 1.6 VVT-i met 132pk en een dorstigheid van 6,3 l/100km. Onder het kopje “diesel” zijn er de volgende motorenopties: de 90 pk sterke 1.4 D-4D-F met een gemiddelde verbruik van 4,5 l/100km en de 2.0 D-4D-F met 126pk en een benodigde hoeveel brandstof van 5,2 liter diesel per honderd kilometer.

Hybride
Geheel nieuw is de komst van de Auris HSD ofwel de Auris hybride. Dat model werd in het najaar van 2009 al aankondigd door de presentatie van de Auris Full Hybrid Conceptcar en is nu realiteit geworden. Exacte details hiervan ontbreken, maar het lijkt ons zeer aannemelijk dat de auto grotendeels gelijk is aan de conceptcar van een half jaar geleden. Dat betekent dat de Auris Hybrid wordt aangedreven door een 98 pk sterke 1.8 liter benzinemotor gekoppeld aan een 80 pk sterke elektromotor. Daarmee moet een CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km te realiseren zijn en komt het model in aanmerking voor 14% bijtelling en vrijstelling van zowel de BPM als de wegenbelasting.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste informatie gefacelifte Toyota Auris

Zoeken

Merk- & modeldossiers