Nieuws

Mitsubishi ASX

Compacte crossover van Mitsubishi heet ASX

De compacte crossover die Mitsubishi op de komende Autosalon van Genève toont gaat ASX heten en geen Outlander Sport zoals velen met ons dachten. Volgens De Telegraaf is voor een sterk afwijkende naam gekozen omdat de auto totaal anders is gepositioneerd dan zijn grotere broer.

Compacte crossover van Mitsubishi heet ASX
De Mitsubishi ASX beleeft zoals in de inleiding aangegeven zijn debuut tijdens de Autosalon van Genève die van 4 tot en met 14 maart aanstaande zijn deuren voor het publiek opent. Feitelijk betreft het een Europees debuut, want de crossover rijdt vanaf februari reeds als RVR in Japan rond. Wij kunnen de Europese variant in de lente tegemoet zien.

Enkele details
Mitsubishi wil graag alle details en specificaties van de ASX nog even voor zichzelf houden totdat het doek officieel van de auto wordt getrokken. Wel verklapt het merk al dat de auto plaats biedt aan vijf personen en één van de beschikbare motoren een 1.8 liter direct-ingespoten turbodiesel zal zijn. Een start/stop-systeem in combinatie met een handgeschakelde 6-bak zal het brandstofverbruik tot een minimum beperken.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Compacte crossover van Mitsubishi heet ASX

Zoeken

Merk- & modeldossiers