Nieuws

Heijnsdijk 2500SF

Nederland ‘automerk’ rijker met Heijnsdijk Sportcars

Dit weekend wordt er een nieuwe auto van Nederlandse makelij gelanceerd. Deze luistert naar de naam 2500SF en grondlegger Heijnsdijk Sportcars noemt zichzelf een nieuw Nederlands automerk. Feitelijk is het een kitcar met de Porsche 944 als donorauto, maar dat mag de pret niet drukken toch?!

Nederland ‘automerk’ rijker met Heijnsdijk Sportcars

De Heijnsdijk 2500SF is een bijzondere verschijning waarbij het ontwerp inspiratie heeft gevonden door de latere ontwerpen van Ettore Bugatti en Franco Scaglione, een invloedrijke Italiaanse autodesigner in de jaren ’50. Een Duitser, de Porsche 944, doet dienst als donorauto. Drijvende kracht achter de 2500SF, Ronald Heijnsdijk, heeft voor de 944 gekozen omdat het onderstel daarvan voor 100% is verzinkt en erg betrouwbaar is. Daarnaast zijn onderdelen zonder al te veel moeite te verkrijgen omdat er nog genoeg van dit type Porsche rondrijden. Met een lengte van 3,96 meter, breedte van 1,78 meter, een hoogte van 1,15 meter en een wielbasis van 2,40 meter is de 2500SF redelijk bemeten. Hierdoor ontstaat het vermoeden dat ook lange personen fatsoenlijk kunnen plaatsnemen waardoor het een breed publiek bereikt. Het wagengewicht bedraagt zo’n 900 kilogram en dat vertaalt zich onder andere terug in het acceptabele brandstofgebruik van 7,7 l/100 km (afhankelijk van de motorvariant).

Motoren
De motor, aandrijflijn en de elektronica zijn eveneens afkomstig van de 944. Er zijn zes verschillende motorgradaties leverbaar. Onderaan de ladder staat de 2.5 liter met een vermogen en koppel van 163 pk en 205 Nm. Daarboven bevindt zich de 2.7 liter viercilinder met eveneens 163 pk maar een iets hoger koppel van 225 Nm. Al iets meer kracht wordt er geleverd met de 2.5 liter van zestien kleppen voorziene viercilinder (190 pk en 230 Nm). De 3.0 liter uit de Porsche 944 S2 schopt het tot boven de tweehonderd pk, namelijk 211 stuks. Het koppel bedraagt 280 Nm. Dan zijn er ook nog twee turbovarianten. Beide hebben een slagvolume van 2.5 liter waarbij de minst krachtige 220 pk en 330 Nm levert en de "Turbo S" goed is voor 250 pk en 350 Nm. Een manuele 5-bak brengt de krachten over naar de achterwielen. Afhankelijk van het motortype is het mogelijk in 6,0 seconden naar de 100 km/h te accelereren. De topsnelheid wordt sowieso begrensd op 250 km/h.

Oldtimer
Doordat de 2500SF dankzij een Porsche als basis erg degelijk is gebouwd en eenvoudig is te onderhouden is de auto prima geschikt voor dagelijks gebruik. Een andere interessante eigenschap is dat het originele kenteken van de 944 gewoon van kracht blijft zodat de 2500SF als oldtimer geregistreerd kan worden. Denk nu niet dat de auto als een ‘oudje’ aanvoelt. De 2500SF is voorzien van McPerson-veerpoten, geventileerde remschijven rondom en een verstevigde, gemodificeerde bodemplaat en zijprotectie (Side Impact Protection). De bodypanelen zijn van polyester.

Prijzen
Heijnsdijk Sportcars vraagt minimaal € 14.725,- voor de 2500SF, maar daarvoor moet je hem wel zelf in elkaar schroeven en de donorauto is daarbij niet inbegrepen. Kant en klaar vanuit de productiefaciliteit in Eindhoven wordt de auto voor € 36.995,- bij je op de oprit geparkeerd. Opties zijn er ook. De lijst bestaat uit onder meer een kofferrek, een aluminium ‘Bugatti’-dashboard en een meeneembare hardtop die achterin de bagageruimte opgeborgen kan worden.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nederland ‘automerk’ rijker met Heijnsdijk Sportcars
Nederland ‘automerk’ rijker met Heijnsdijk Sportcars
Nederland ‘automerk’ rijker met Heijnsdijk Sportcars
Nederland ‘automerk’ rijker met Heijnsdijk Sportcars
Nederland ‘automerk’ rijker met Heijnsdijk Sportcars

Zoeken

Merk- & modeldossiers