Nieuws

MINI gaat op de minimalistische toer

MINI gaat op de minimalistische toer

Minimaliseren is de term van 2010 als het aan MINI ligt. De Britse fabrikant introduceert voor 2010 een nieuwe lijn energiezuinige motoren onder de noemer MINIMALISM. Ook bestaande motoren profiteren van de upgrade.

Het belangrijkste nieuws van de modeljaarwijziging is de komst van de twee MINIMALISM LINE modellen die beschikken over de nieuwe efficiëntere 1.6 liter benzinemotor. De krachtbron is leverbaar met zowel 75 als 98 pk en is voorzien van onder meer Brake Energy Regeneration (accu opladen door afremmen), een Auto Start Stop Functie en een schakelindicator. Deze MINIMALISM-technologieën brengen het verbruik en de uitstoot nog verder naar beneden zonder daarvoor aan prestaties in te hoeven leveren. Het verbruik van de MINI One MINIMALISM met 75 pk bedraagt 5,1 liter per 100 kilometer met daarbij een uitstoot van 119 g/km. De 98 pk sterke variant heeft zowel een gelijk verbruik als uitstoot. 
 
Minimaal onderscheid
Het verschil tussen de gewone modellen en de MINIMALISM is niet alleen bij de pomp merkbaar, ook het exterieur verschilt licht. De zuinige modellen zijn herkenbaar aan speciale wieldoppen, een witte grille, witte buitenspiegels en MINIMALISM-striping op de portieren. Rijden in de One MINIMALISM kan vanaf € 16.999,- voor de 75 pk variant. De 98 pk sterke uitvoering staat voor € 18.499,- in de boeken.

Instappen in Cabriolet fors goedkoper
Niet alleen de MINIMALISM LINE profiteert van de nieuwe krachtbron, vanaf maart is de motor ook beschikbaar in de normale MINI One. Deze moet het echter wel zonder de slimme nieuwe technologieën stellen. Dit zorgt ervoor dat het model iets minder zuinig is dan de MINIMALISM LINE. Beide uitvoeringen, de 75 en 98 pk sterke One, verbruiken gemiddeld 5,4 liter benzine per honderd kilometer en stoten daarbij 127 g/km uit. Interessanter is dat de 98 pk sterke krachtbron ook leverbaar wordt in de MINI Cabriolet. Instappen is de dakloze MINI kan hierdoor als vanaf € 23.495,-, in tegenstelling tot de € 27.405,- die een consument moest betalen voor de goedkoopste Cabriolet (Cooper).

20% bijtelling

Naast de One-modellen krijgen ook de Cooper en Cooper S uitvoeren de beschikking over de nieuwe motor. Voor de Cooper betekent dit meer vermogen (+ 2pk ) en een gereduceerde CO2-emissie (-2 g/km). Een soortgelijke uitwerking zien we bij de Cooper S die na de upgrade over 10 pk meer beschikt. Interessanter zijn de cijfers van de uitstoot omdat het model dankzij een daling van 149 g/km naar 136 g/km nu over een lagere bijtelling beschikt. Overigens beschikken nu alle MINI-modellen over 20% bijtelling mits je voor een handgeschakelde variant kiest. De verbeterde Cooper en Cooper S zijn vanaf maart leverbaar voor een bedrag van respectievelijk € 22.060,- en € 28.880,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
MINI gaat op de minimalistische toer
MINI gaat op de minimalistische toer
MINI gaat op de minimalistische toer
MINI gaat op de minimalistische toer
Redactie
Door Redactie

Zoeken