Nieuws

Audi R4

Audi e-tron II is voorbode R4

De e-tron die Audi in Detroit presenteerde is niet zomaar een conceptcar. Het Amerikaanse Inside Line heeft bij Audi weten te achterhalen dat het een voorbode is van de Audi R4. De R4 is een sportauto die wordt gepositioneerd onder de R8, maar boven de TT, en komt vermoedelijk in 2012 op de markt.

Audi e-tron II is voorbode R4
Eigenlijk waren we allemaal zo verrast door de onthulling van de e-tron II in Detroit dat niemand er bij stil heeft gestaan dat dit meer is dan zomaar een conceptcar. Gelukkig was men in Amerika alert en wist Inside Line de Amerikaanse Audi-importeur te verleiden tot het doen van cruciale uitspraken. Een woordvoerder van Audi heeft dan ook laten weten dat de e-tron II een voorbode is van een op stapel staande Audi sportauto die wordt gepositioneerd onder de R8. En daarmee hebben we het natuurlijk over de R4 die in de wandelgangen al vele malen de revue heeft gepaseerd.

Gedeelde techniek
Als alle geruchten kloppen geeft de e-tron II een goed voorproefje van de Audi R4. Qua maatvoering, lijnenspel en ook aandrijving. De R4 zal er namelijk ook als een elektrisch aangedreven auto komen, net als de conceptcar. Verder wordt er gesproken over een 2.0 liter turbo zoals we die kennen uit de TT en de 2.5 liter vijfcilinder turbo uit de TT RS. Wat betreft de techniek schijnt de R4 veel componenten te gaan delen met de open sportauto van Volkswagen waarvan we met de BlueSport Concept al een voorproefje hebben gekregen. Overigens worden ook de nieuwe Boxster en Cayman als donor genoemd. Hoe dan ook, het belooft veel goeds.

De Audi R4 komt in 2012 op de markt en zal als Coupé en Spyder op de markt komen.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi e-tron II is voorbode R4
Audi e-tron II is voorbode R4
Audi e-tron II is voorbode R4
Audi e-tron II is voorbode R4

Zoeken

Merk- & modeldossiers