Nieuws

Chrysler Delta

Chrysler Delta: badge engineering in optima forma

In het verloren hoekje van de Detroit Motor Show vinden we een opmerkelijke vierwieler. Hoewel het model namelijk compleet gelijk is aan onze Lancia Delta prijkt er bij deze prominent het merkembleem van Chrysler. Identiteitscrisis?

Chrysler Delta: badge engineering in optima forma
"Kosten besparen door samen te werken", zo schreven wij in het artikel over de toekomstplannen van Chrysler. Het Amerikaanse merk ging onlangs een uitgebreide samenwerking aan met het Italiaanse Fiat en krijgt zodoende de sleutels tot een ´ongekend magazijn´. Daar vond Chrysler de Lancia Delta, volgens hun uitermate geschikt voor de Amerikaanse markt. Hoewel het bedrijf nog geen officiële persfoto’s dan wel informatie verstrekt over de nog naamloze auto, siert het vervoersmiddel al wel tijdens de NAIAS op de Chrysler-stand.

Kruisbestuiving
Vragen om opheldering leert ons dat Chrysler nog geen serieuze plannen heeft met de getransformeerde Lancia. Ze willen met de Chrysler Delta eerst de reacties van het publiek peilen alvorens het woord productie in de mond te nemen. Wordt het model door de Amerikaanse consument positief ontvangen, dan zou deze Amerikaans-Italiaanse kruisbestuiving eventueel een vervolg kunnen krijgen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Chrysler Delta: badge engineering in optima forma

Zoeken

Merk- & modeldossiers