Nieuws

Audi A8 Hybrid

Hybride Audi A8 in Genève

Als we de speculaties moeten geloven gaat Audi in Genève de A8 met hybride-aandrijving onthullen. Met de A8 Hybrid speelt het merk in op de steeds grotere behoefte maatschappelijk verantwoord te ondernemen en rijden. Tevens wil het een antwoord hebben op de BMW ActiveHybrid 7 en de Mercedes S 400 Hybrid.

Hybride Audi A8 in Genève

Na de aankondiging dat de eerste hybride van Audi gebaseerd zal zijn op de Q5 laat de fabrikant nu weten dat de A8 de basis vormt van de eerste uitbreiding in deze motorserie. Audi zal de A8 Hybrid vermoedelijk in Genève aan het wereldpubliek tonen en een jaar later op de markt brengen. De Q5 Hybrid is ‘m dan al voor gegaan. Die marktintroductie staat namelijk gepland voor eind 2010 / begin 2011.

Zes miljard
Audi heeft woeste plannen voor de komende jaren en investeert maar liefst zes miljard in het ontwikkelen van nieuwe, milieuvriendelijke technieken. Het toekomstige modellengamma zal hiervan gretig profiteren die overigens flink wordt uitgebreid van de huidige 34 modellen naar 42 in 2015. Die mijlpaal van één miljoen geproduceerde auto’s vorig jaar smaakt naar meer, dat mag duidelijk zijn.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers