Nieuws

Peugeot identiteit

Nieuwe merkidentiteit voor Peugeot

Met de presentatie van de SR1 conceptcar heeft Peugeot ook een nieuw logo gepresenteerd. Maar dat is niet het enige. De fabrikant heeft haar toekomstplannen uit de doeken gedaan en een compleet nieuwe huisstijl gepresenteerd. De ambities zijn groot!

Nieuwe merkidentiteit voor Peugeot
  • Volledig nieuwe huisstijl en gefacelifte ´Leeuw´
  • Doelstelling: 7e plaats op de wereldranglijst
  • Introductie elektrische auto, micro-hybride, full-hybrid en Plug-in hybrid

Peugeot, Motion & Emotion. Met deze nieuwe pay-off zal Peugeot de komende jaren naar buiten treden. Een meer uitgesproken karakter in de vormgeving van de modellen, een nieuwe ´Leeuw´ en een nieuwe huisstijl moeten dat uit gaan dragen. De nieuwe ´Leeuw´ zal voor het eerst worden gevoerd op de RCZ die in het voorjaar bij de dealers staat. Langzaam maar zeker zullen ook de andere modellen worden voorzien van de modernere, strakkere, meer eenvoudige en sportiever vormgegeven ´Leeuw´ die volgens Peugeot door een combinatie van matte en glanzende oppervlakken ´speelt´ met het licht.

Nieuwe visuele identiteit
Het nieuwe logo van Peugeot is slechts een onderdeel van de compleet nieuwe huisstijl. Zo zullen ook alle ruim 10.000 dealers binnen nu en 2012 worden voorzien van de nieuwe identiteit, worden reclamecommercials voorzien van nieuwe tunes en zullen de beursstands, advertenties en andere uitingen geheel in lijn worden gebracht met de nieuwe identiteit. Het doel? Peugeot wil mede door de nieuwe uitstraling in 2015 drie plaatsen gestegen zijn op de wereldranglijst. Momenteel staat Peugeot op de 10e plaats. Tot slot wil men een referentie worden qua styling. Een hele doelstelling, maar met behulp van de lijnen van de SR1 zit men in ieder geval al op de goede weg.

Nieuwe producten
Met alleen een nieuw logo en bijbehorende huisstijl gaat Peugeot natuurlijk haar doelstelling niet realiseren. De toekomstvisie is dan ook mede gericht op het presenteren van een uitgebreid milieuvriendelijk gamma. We trappen eind dit jaar af met de geheel elektrische Peugeot iOn die met zijn compacte maten en actieradius van 130 km uitermate geschikt is voor korte ritten en stadsverkeer. Vervolgens zal men in 2011 op grote schaal het e-HDi-systeem gaan toepassen. Deze micro-hybrid module moet het verbruik met 15% kunnen terugdringen en op tal van modellen toepasbaar zijn. Een volledige hybride volgt in 2011 als men de 3008 HYbrid4 op de markt brengt. Uniek aan dit model is dat de elektromotor achterin ligt en er dus vierwielaandrijving mogelijk wordt. Een jaar later, in 2012, zal Peugeot een Hybrid4 Plug-in op de markt brengen. Hoe dat precies vorm gaat krijgen is niet bekend, maar de doelstelling is om minder dan 50 g/km uit te gaan stoten en een verbruik van 2,0 l/100 km te realiseren. Peugeot kijkt vooruit en laat meer dan ooit tevoren zien innovatief te zijn.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe merkidentiteit voor Peugeot
Nieuwe merkidentiteit voor Peugeot
Nieuwe merkidentiteit voor Peugeot
Nieuwe merkidentiteit voor Peugeot

Zoeken

Merk- & modeldossiers