Nieuws

Volkswagen Polo BlueMotion

Winstpakker: (prijs) VW Polo BlueMotion

Het was wachten op die ene investering, want verder is het bijna gratis rijden met de Volkswagen Polo BlueMotion. De diesel is namelijk zo ‘groen’ dat er geen wegenbelasting en geen BPM verschuldigd is en hij valt in de bijtellingklasse van 14%. Vertel, hoeveel kost ‘ie? Nou, Volkswagen vraag er minimaal € 16.290,- voor!

Winstpakker: (prijs) VW Polo BlueMotion

De Volkswagen Polo BlueMotion wordt één van de winstpakkers van de komende jaren. Het voorin geplaatste 75 pk sterke 1.2 TDI-aggregaatje verbruikt slechts 3,3 liter per 100 kilometer in combinatie met een CO2-uitstoot van 87 g/km. Dit is zo zuinig en schoon dat er voor de Polo BlueMotion geen wegenbelasting betaald hoeft te worden en ook de BPM-heffing komt te vervallen. De enige investering die het milieumodel dus vergt is de aanschaf en de te tanken brandstof (de variabele kosten buiten beschouwing gelaten). Leaserijders hebben hier helemaal niets mee van doen, zij betalen alleen het (laagste) bijtellingtarief van 14%.

Prijzen en uitrustingniveaus
De minimale aanschaf bedraagt € 16.290,- voor de versie in de uitvoering Trendline. En met zaken als een middenarmsteun, cruise control, dagrijverlichting, met leer beklede accenten, een chroompakket, ESP en 15 inch lichtmetaal is deze niet eens kaal te noemen. Wens je airco dan moet je voor de Comfortline gaan die vanaf € 17.290,- in de boeken staat. Echter deze stoot gemiddeld wel twee gram meer CO2 per kilometer uit, zonder gevolgen voor de voordelen overigens. De Polo Bluemotion Comfortline biedt naast airconditioning bovenop de Trendline extra’s als in hoogte verstelbare voorstoelen, centrale vergrendeling inclusief afstandsbediening, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en een in delen neerklapbare achterbank. Tegen bijbetaling van € 425,- wordt je nog eens verwend met een radio/CD/MP3-speler met zes speakers en een multimedia-aansluiting. Het pakket gaat gebukt onder de noemer Executive, het Executive Plus-pakket kost € 1.195,- en omvat het zojuist genoemde audiosysteem en een touch screen navigatiesysteem.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Winstpakker: (prijs) VW Polo BlueMotion
Winstpakker: (prijs) VW Polo BlueMotion
Winstpakker: (prijs) VW Polo BlueMotion
Winstpakker: (prijs) VW Polo BlueMotion

Zoeken

Merk- & modeldossiers