Nieuws

Nissan Juke

Nissan Qazana wordt Juke

De nieuwe crossover van Nissan, die momenteel gebukt gaat onder zijn conceptnaam Qazana, gaat vanaf oktober als Juke de showroom in. De officiële digitale onthulling vindt plaats op 10 februari om daarna ‘live’ in Genève te worden getoond.

Nissan Qazana wordt Juke
Tegelijk met het onthullen van zijn officiële naam heeft Nissan een teaser van de Juke vrijgegeven. De week schreven we er nog over; Nissan beloofde dat hun nieuwe crossover nauwelijks zou afwijken van het concept, maar daar komt het toch een beetje op terug. Waarschijnlijk is het studiemodel iets te gewaagd en is de markt nog niet klaar voor zulke extreme vormen. Toch lijkt de Juke allesbehalve een duffe auto te worden. “De Nissan Juke is ontworpen en ontwikkeld om die klanten een alternatief te bieden voor de gebruikelijke compacte hatchback”, aldus Simon Thomas, Senior Vice President Sales & Marketing bij Nissan Europe. “We weten dat er veel consumenten zijn die een auto zoeken met een aantrekkelijk uiterlijk, veel rijplezier en gebruiksvriendelijkheid, zonder dat de auto er minder handig of praktisch van wordt. Daarmee is de Juke een uniek aanbod in zijn klasse.” Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat en over iets meer dan een maand zullen we het weten. Op 10 februari wordt alle informatie rondom de Nissan Juke officieel vrijgegeven.

Kleurrijk aanbod
Nissan (Europe) timmert flink aan de weg. Met en na de immens populaire Qashqai lijkt het merk een heel andere koers te varen en uit het dal der saaiheid te zijn gekropen. Een spannende 370Z en geweldenaar van een GT-R, een binnenkort te lanceren modieuze Nissan Cube en vanaf het najaar deze Juke. Het mag best gezegd worden dat Nissan straks een bijzonder en afwijkend assortiment heeft waarmee het zich duidelijk onderscheid van de overige merken. En dat is erg leuk om te zien nu het hedendaagse algemene autoaanbod steeds meer gesneden koek is. Petje af voor Nissan!
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nissan Qazana wordt Juke
Nissan Qazana wordt Juke
Nissan Qazana wordt Juke
Nissan Qazana wordt Juke

Zoeken

Merk- & modeldossiers