Nieuws

Fenix Automotive

Mythes worden werkelijkheid met Fenix van Noble

Een feniks is een mythische vogel die volgens de Grieken steeds opnieuw kon herrijzen. Waarschijnlijk heeft de vertrokken Lee Noble, oprichter het welbekende kleine Engelse sportwagenmerk, daarom deze naam voor zijn nieuwe bedrijf gekozen. Binnenkort kunnen we de eerste supercar van Fenix Automotive verwachten waarvan hier een tweetal teasers te zien zijn.

Mythes worden werkelijkheid met Fenix van Noble

Officieel zijn het plaagplaatjes, maar we eigenlijk krijgen we al best veel te zien van de eerste supersportwagen van Fenix. Zo op het eerste oog heeft de auto best veel weg van de nieuwe Noble M600. Het lijkt erop dat Lee Noble niet volledig afstand heeft kunnen doen van zijn voormalige, door hem opgerichte, onderneming.

Bloedsnel
Toch zal hij wel moeten omdat de eerste Fenix een regelrechte concurrent is van de M600 als we de specificaties bewonderen. De kersverse sportwagenfabrikant laat naast deze twee afbeeldingen ook weten dat de klant straks kan kiezen uit twee motoriseringen. De ‘lichtste’ levert zo’n 480 pk en is afkomstig uit de Corvette C6. De sterkste doet het met maar liefst 647 pk en de echte autokenner weet dan meteen welke donorauto bij deze krachtbron hoort. Precies, de Corvette ZR1. Een ander gegeven dat de nieuwe Fenix het zal kunnen opnemen tegen de besten ter wereld is zijn pk/gewichtsverhouding. De auto zal namelijk circa 1.200 kilogram wegen en in combinatie met welke van de twee beschikbare krachtbronnen dan ook levert dit spectaculaire prestaties op. Om de Noble M600 er nog maar even bij te halen; deze heeft een vermogen van maximaal 659 pk bij een wagengewicht van 1.275 kg en kan daardoor in 3,0 seconden naar de honderd accelereren. De opgegeven tijd van zeven seconden die de Fenix ervoor nodig heeft om de 160 km/h te doorbreken is dus erg realistisch. De topsnelheid zal in ieder geval boven de 320 km/h uitkomen. De M600 kan 360 km/h dus ook dat geloven we meteen.

Binnenkort verwachten we meer informatie over deze eerste Fenix waarvan de naam nog onbekend is. Houd de website dus in de gaten voor het laatste nieuws over deze nieuwe gigant in het land der supercars.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mythes worden werkelijkheid met Fenix van Noble

Zoeken

Merk- & modeldossiers