Nieuws

Mercedes-Benz E-klasse Coupé

E-klasse Coupé beter voor ’t grijpen

Mercedes zal in maart 2010 de E-klasse Coupé met de motoraanduidingen E 200 GCI en E 220 CDI op de markt brengen. Daarmee geeft de importeur gehoor aan de aanhoudende vraag naar goedkopere E Coupé-modellen. De nieuwe motoriseringen zijn per direct te bestellen vanaf € 45.900,-.

E-klasse Coupé beter voor ’t grijpen

Momenteel staat de voordeligste Mercedes-Benz E-klasse Coupé (E 250 CGI) voor € 54.499,- in de showroom. Met het bestellen van de gewenste snuisterijen gaat de aanschafprijs al gauw richting de zeventig mille en dat is volgens velen toch net iets te veel van het goede. Daarom zal het huidige assortiment van Mercedes’ jongste coupé vanaf maart gezelschap krijgen van de E 200 CGI en E 220 CDI. Zodoende ligt het bezitten van deze prachtige Duitser meer binnen handbereik.

E 200 CGI
De Mercedes-Benz E 200 CGI BlueEFFICIENCY Coupé - zoals hij voluit heet beschikt - over een viercilinder benzinemotor met een slagvolume van 1.8 liter. Geholpen door een turbocharger perst het blok er 184 pk uit en de trekkracht bedraagt 270 Nm. Standaard monteert Mercedes een handgeschakelde 6-versnellingsbak die onder andere middels een ECO-start/stopsysteem brandstof weet te besparen. De komst van de E 200 CGI maakt het instappen in een E-klasse Coupé in één klap zo’n vijfduizend euro goedkoper. Het model is namelijk te bestellen vanaf € 45.900,-. In combinatie met vijftraps automaat bedraagt de vanafprijs € 48.983,-.

E 220 CDI
De Mercedes-Benz E 220 CDI BlueEFFICIENCY Coupé wordt aangedreven door de nu al befaamde 2.1 liter dieselmotor met twinturbo-technologie en directe brandstofinspuiting. Hoewel het de geknepen variant betreft is er met 170 pk en 400 Nm nog steeds geen reden tot klagen. In combinatie met de manuele 6-bak staat het model vanaf € 51.900,- in de boeken, met automatische transmissie is deze nieuwe instapdiesel de uwe voor € 56.160,-. Toch zo’n vierduizend euro minder dan het voormalige basismodel en daarmee voorzie je jouw E Coupé toch wel even van een AMG Sportpakket à € 3.952,-.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers