Nieuws

Sportief topmodel: Mercedes CLS 55 AMG

Sportief topmodel: Mercedes CLS 55 AMG

Mercedes toont het sportieve topmodel van de CLS 55 AMG. De Mercedes CLS 55 AMG beschikt over de 5.5 liter AMG V8 met een vermogen van 476 pk. Een acceleratie in minder dan 5 seconden is geen probleem en de uitrusting is van een hoog niveau.

De AMG-uitvoering van de CLS is het sportieve topmodel van de CLS-klasse. Het onderscheid met de andere CLS-modellen is duideljk zichtbaar in onder andere de voor- en achterbumper, de vier ovale uitlaapijpen, het spoilerwerk en de andere grille. Verder opvallend zijn de 18 inch lichtmetalen wielen met banden in de maten 255/40 en 285/35.

0-100 km/h in 4,7 seconden
Verder onderscheid wordt natuurlijk gevormd door de prestaties en rij-eigenschappen van de CLS 55 AMG. De heren van AMG hebben de bekende 476 pk sterke 5.5 liter V8 onder de motorkap gelepeld. Het koppel van 700 Nm is voor een benzinemotor enorm te noemen en dit alles resulteert in een acceleratie van 0-100 km/h in 4,7 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Zonder begrenzer moet er met gemak 300 km/h gehaald kunnen worden.

AMG-onderstel
Bij een sportieve look en sportieve prestaties hoort ook een aangepast onderstel. AMG weet als geen ander hoe dat moet en heeft het onderstel van de CLS volledig aangepast. De luchtvering (Airmatic DC) met actieve dempers is aangepast op sportiviteit. De remmen zijn van een flink formaat en moeten de CLS 55 AMG snel tot stilstand brengen.

De standaarduitrusting omvat onder andere de genoemde luchtvering, dikke lichtmetalen wielen en spoilers, sportstoelen met lederen bekleding en diverse sportieve accenten in het interieur.

Januari 2005 in de showrooms
Vanaf januari 2005 zal de CLS 55 AMG leverbaar zijn. In Nederland hangt er een prijskaartje van € 141.300,- aan. Voor Belgie is een prijs van € 102.366,- vastgesteld.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Sportief topmodel: Mercedes CLS 55 AMG
Sportief topmodel: Mercedes CLS 55 AMG
Redactie
Door Redactie

Zoeken