Nieuws

Aston Martin One-77

Aston Martin One-77 topt 355 km/h

Het testprogramma van de Aston Martin One-77 is zowel letterlijk als figuurlijk op een hoogtepunt beland. Tijdens een hogesnelheidstest ergens in Zuid-Europa zette de supersportwagen een top van 355 km/h neer. Een nieuw record voor de Britse fabrikant.

Aston Martin One-77 topt 355 km/h
De ontwikkeling van de One-77 geschiedt in een rap tempo. Normaliter gebeuren deze werkzaamheden volledig achter gesloten deuren, maar het Britse sportwagenmerk gunt ons graag een kijkje achter de schermen. Helemaal wat betreft de One-77; veruit het meest prestigieuze project van Aston Martin ooit. Volgens het bedrijf is de One-77 de ultieme expressie van moderne technologie en design gecombineerd met het vakmanschap en exclusiviteit van het merk Aston Martin.

Nog een half jaar geduld
Op een niet nader genoemd circuit in Zuid-Europa gaven de testrijders de 710 pk sterke Aston Martin One-77 de sporen. Na enige tijd bleek de bolide de 200 mph-barrière (320 km/h) te doorbreken met uiteindelijk een maximum van 220.007 mph (354.86 km/h). "Meer dan verwacht", reageerde een woordvoerder van Aston Martin enigszins laconiek. Nu de hogesnelheidstests achter de rug zijn richt de Britse fabrikant zich op een aantal langdurige dynamische testrondes. "Het testtraject gaat geheel volgens schema", aldus de Britten. Begin volgend jaar wordt het proces afgesloten en zal de productie van de One-77 in Gaydon worden opgestart. De eerste exemplaren rollen gedurende de zomer van 2010 uit de fabriek.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Aston Martin One-77 topt 355 km/h
Aston Martin One-77 topt 355 km/h

Zoeken

Merk- & modeldossiers