Nieuws

Saab-Spyker

Soap Saab-Spyker suddert slopend voort

De overnamestrijd rondom Saab duurt voort. Vorig week leek het toch echt einde Saab te zijn, maar in tussentijd schijnt potentieel koper Spyker de struikelblokken opgelost te hebben en deed het opnieuw een bod op de Zweedse fabrikant. Inmiddels zitten Spyker en GM weer rond de tafel met een uitgestelde deadline.

Soap Saab-Spyker suddert slopend voort

De kop van dit artikel vermeldt “soap”, maar “marteling” is hier waarschijnlijk beter op zijn plaats. Na een periode van tevergeefse hoop leek het vorige week toch echt over en uit voor Saab. Eindelijk - en wellicht met enige opluchting - wisten de ruim drieduizend mensen die nog bij de Zweedse fabrikant werkzaam zijn waar ze aan toe waren. Maar nu schijnt er ineens weer een heel klein lichtpuntje aan het einde van die verder pikdonkere tunnel.

Hersendood
Spyker heeft naar eigen zeggen de problemen, die eind vorige week de onderhandelingen stuk lieten lopen, opgelost en een nieuw bod uitgebracht. Dat was eergister waarbij de Nederlandse sportwagenfabrikant uit Zeewolde GM tot gisteravond 23.00 uur de tijd had gegeven om tot een akkoord te komen. Maar die deadline is inmiddels overschreden en de onderhandelingen duren nog steeds voort. Een nieuwe deadline is er niet gesteld door Spyker. GM heeft op zijn beurt eerder nadrukkelijk laten weten dat Saab voor 31 december aanstaande verkocht moet zijn. Zo niet, dan gaat alsnog de stekker eruit. Maar is hersendood onder kunstmatige beademing niet ook dood?! Wij leven in ieder geval met de mensen van Saab mee en gunnen hun een succesvolle ontknoping. We vrezen echter het ergste, zo ook de Zweedse minister van Economische Zaken, Maud Olofsso: "We willen alles doen om Saab te redden, maar koesteren weinig hoop op een goede afloop."

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers