Nieuws

Aston Martin Cygnet

Geen half werk: Aston Martin Cygnet

De introductie van een gloednieuwe Aston Martin is voor de redactie ook altijd een fijn moment. Hoeveel cilinders pronken er onder de kap, wat is zijn topsnelheid en natuurlijk zijn we altijd benieuw naar het fantastische uiterlijk!

Geen half werk: Aston Martin Cygnet
Auw, komen we hier even van een koude kermis thuis. Zoeken naar een krachtbron met minimaal acht cilinders heeft helemaal geen zin, want het korte neusje biedt geen plaats voor een dergelijk motorblok. Dit artikel gaat dan ook niet over een gloednieuwe Aston Martin, maar over de verrassing van het jaar; de Cygnet, een omgebouwde Toyota iQ met Aston Martin badges.

Geen half werk
De eerste officiële beelden van de nieuwe Aston Martin maken ons weer bewust van de ‘groene hype’ in de autowereld. Want als een fabrikant als Aston Martin zich al gaat bemoeien met de opwarming van de aarde dan lijkt geen merk meer veilig. Het Britse sportwagenmerk presenteert met de Cygnet namelijk een creatieve, milieuvriendelijke oplossing, waarbij een compact model met de allure van het merk Aston Martin gecombineerd wordt. Dat de Britten geen half werk afgeleverd hebben is goed te zien aan het studiemodel. Naadloos worden diverse designelementen van huidige Aston Martin’s in de Cygnet verwerkt, zoals de grille, achterlichten en portiergrepen. Zelfs de sfeer in het interieur lijkt redelijk overeen te komen met die van de Britse sportwagens. Maar toch blijft het een zwaktebod...

Productie in 2010

Aston Martin meldt ons dat het merk nog steeds ijverig bezig is met de ontwikkeling van het model. De Britse fabrikant hoopt het productiemodel in 2010 klaar te hebben en exclusief aan haar Europese klanten aan te bieden. Aston Martin rept met geen woord over de gebruikte techniek en aandrijflijn van de Cygnet. Deze informatie volgt vermoedelijk aankomend jaar. Maar willen we dat eigenlijk wel weten?
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Geen half werk: Aston Martin Cygnet
Geen half werk: Aston Martin Cygnet

Zoeken

Merk- & modeldossiers