Nieuws

Bugatti Veyron Editions

Bugatti met drie nieuwe Veyron-edities in Dubai

Bugatti gaat vrolijk verder met het lanceren van speciale edities van de Veyron. In Dubai, tijdens de grootste autoshow in het Midden-Oosten, presenteert het de Veyron Sang d’Argent, de Grand Sport Soleil de Nuit en de Veyron Nocturne waarvan er slechts vijf worden gebouwd.

Bugatti met drie nieuwe Veyron-edities in Dubai
Inmiddels is de lijst van speciale Veyron’s van de al exclusieve sportwagen behoorlijk lang geworden. Tel even mee: Veyron Pur Sang, Veyron Fbg par Hermès, Veyron Sang Noir, Veyron Blue Centenaire en vier uitvoeringen van de Veyron L’Edition Centenaire. Daar komen dus deze Veyron Sang d’Argent, de Grand Sport Soleil de Nuit en de Veyron Nocturne bij. Dat maakt een totaal van acht! Mag dat nog wel exclusief genoemd worden?

Veyron Sang d’Argent
Net zoals bijna alle Veyron’s is de Sang d’Argent gehuld in een two-tone exterieur. Voor de Sang d’Argent heeft Bugatti gekozen voor een minder contrasterende kleurstelling, namelijk metallic zilver afgewisseld met gepolijst aluminium. De wielen van de Sang d’Argent zijn ontleend van de Grand Sport en het Havanna-interieur is afgewerkt met unieke details zoals bijvoorbeeld een speciaal patroon in de stoelen. Voor 1,45 miljoen euro is de Sang d’Argent de uwe. Uiteraad exclusief BTW en BPM.

Grand Sport Soleil de Nuit
De Grand Sport Soleil de Nuit moet 1,55 miljoen kosten en die geniet van een exterieur met een naar eigen zeggen ongewone setting. Het onderste gedeelte van de auto is behandeld met gepolijst aluminium, terwijl het overgrote deel is gespoten in Black Blue Metallic. De donkere lak is tevens verwerkt in de wielen. Een oranje uitgevoerd interieur knalt vervolgens op je netvlies.

Veyron Nocturne
Tot slot de Veyron Nocture waarvan er vijf worden gebouwd, allemaal bedoeld voor het Midden-Oosten. Zijn prijs? Eén komma vijfenzestig miljoen euro exclusief verschuldigde belastingen. Voor deze lieve som krijgen de eigenaren een Veyron Nocturne die is voorzien van een aluminium motorkap en motordelen, gegalvaniseerde ruiten en speciaal gepolijste wielen. De overige exterieurpanelen zijn gehuld in een “uni” zwarte coating. In het interieur is veelvuldig gebruikgemaakt van magnesium en platina.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bugatti met drie nieuwe Veyron-edities in Dubai
Bugatti met drie nieuwe Veyron-edities in Dubai
Bugatti met drie nieuwe Veyron-edities in Dubai

Zoeken

Merk- & modeldossiers