Nieuws

Honda CR-Z

Officiële brochure Honda CR-Z uitglekt

Al een tijdje wordt de spanning rondom de Honda CR-Z verder opgevoerd. Die lijkt nu zijn hoogtepunt te hebben bereikt met het uitlekken van deze verkoopbrochure. Dat de Honda CR-Z klaar was om in productie te gaan stond buiten twijfel, maar exacte details ontbraken tot dusver.

Officiële brochure Honda CR-Z uitglekt
"De nieuwe generatie compacte sportauto", zo omschreef Honda de CR-Z toen men deze in oktober 2007 als conceptcar onthulde. En bij ons rees meteen de vraag of dit dan de moderne CRX zou worden. "Ja", was slechts een paar weken later het antwoord. Honda liet ons namelijk officieel weten dat de CR-Z eind 2009, begin 2010 in productie zou gaan. In de tussentijd is de auto geëvolueerd tot een tweede conceptcar die in september 2009 op de IAA in Frankfurt zijn werelddebuut beleefde. En nu is er onofficieel een eerste levensteken van het productienmodel.

Afwijkend
De brochure waarop deze foto´s en technische details zijn te zien zijn in handen gekomen van een Japanner die ze op zijn beurt weer doorstuurde naar de Honda fansite Temple of VTEC. De foto´s tonen ons duidelijk hoe het productiemodel alsnog behoorlijk afwijkt van de CR-Z Concept. In de basis zijn de lijnen wel gelijk gebleven, maar zie je de conceptcar en het productiemodel naast elkaar dan constateren we dat er duidelijk verschil is in het bumperwerk, de grille, lichtunits en de achterzijde. Minder geslaagd? Nee, integendeel zelfs. Het productiemodel ziet er veel meer in balans uit.

Hybride
Waar we natuurlijk het meest benieuwd naar zijn is de techniek. Lange tijd werd er namelijk gesproken over een hybride-aandrijflijn en dat blijkt ook het geval. Voor zover nu bekend is de CR-Z er enkel met een 1.5 liter i-VTEC benzinemotor in combinatie met Honda´s IMA-systeem leverbaar. Het vermogen van de brandstofmotor bedraagt rond de 115 pk en het koppel ligt op 145 Nm. De elektromotor doet daar nog eens ongeveer 14 pk en 78 Nm bij. Dat moet volgens Honda resulteren in een 0-100 km/h sprint in 9,7 seconden.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Officiële brochure Honda CR-Z uitglekt
Officiële brochure Honda CR-Z uitglekt

Zoeken

Merk- & modeldossiers