Nieuws

Chevrolet Spark

UPDATE: Alle prijzen van de Chevrolet Spark

De Chevrolet Spark heeft een prijskaartje gekregen. De kleine nieuweling van Chevrolet kost minimaal € 8.495,- en is daarmee wederom zeer scherp geprijsd. De vanafprijs geldt overigens voor de door een 68 pk sterke 1.0 liter aangedreven variant.

UPDATE: Alle prijzen van de Chevrolet Spark

In februari 2010 zal de Chevrolet Spark bij de dealers worden binnengereden. Het model heeft de taak om zijn relatief succesvolle voorganger, de Matiz, waardig op te volgen. Met een veel scherper lijnenspel en  moderne techniek gaat Chevrolet opnieuw een goede gooi doen naar een sterke positie in het A-segment.

De prijzen
De Spark moet ongetwijfeld een wat jongere doelgroep aan gaan spreken. Aan zijn ontwerp zal dat niet liggen en ook de scherpe vanafprijs van € 8.495,- zal menig zoekende in de compacte klasse overtuigen de Spark in zijn top-5 te zetten. Voor dat bedrag krijgen kopers de beschikking over een 1.0 liter viercilinder met 68 pk in de uitvoering ´L´. De luxueuzere 1.0 LE en 1.0 LS worden voor een prijs van respectievelijk € 9.595,- en € 10.095,- afgeleverd. De driepitters gaan in 15,5 seconden naar de 100 km/h en weten een top van 154 km/h te halen. Geen rappe cijfers, maar daar staat tegenover dat de 1.0 slechts 5,1 l/100 km aan benzine verstookt. Meer pit is er met de 1.2 liter viercilinder welke vanaf € 11.295,- wordt aangeboden. Deze beschikt over 81 pk en een koppel van 111 Nm. Accelereren naar honderd is dan in 12,1 seconden voltooid en de topsnelheid bedraagt 164 km/h. Ondanks iets meer kracht is het verbruik en de CO2-uitstoot van 119 g/km gelijk aan de basismotorisering.  

Momenteel rijden wij in de omgeving van Athene met de Chevrolet Spark. Een rij-impressie van het model volgt in de loop van volgende week.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
UPDATE: Alle prijzen van de Chevrolet Spark
UPDATE: Alle prijzen van de Chevrolet Spark

Zoeken

Merk- & modeldossiers