Nieuws

Nissan Qashqai

Officieel: Nissan tilt Qashqai (+2) naar hoger plan

Soms heb je van die momenten dat je dubbel werk verricht. Betrapten we gisteren nog meer onthullende prototypes, duikt nu ineens de officiële informatie en foto’s van de vernieuwde Nissan Qashqai op. Vanaf eind maart volgend jaar staat zowel de normale als de Qashqai +2 bij dealer.

Officieel: Nissan tilt Qashqai (+2) naar hoger plan

‘Never change a winning team’, met die gedachte heeft Nissan de vernieuwde Qashqai vormgegeven. De wijzigingen zijn niet immens ingrijpend, maar toch is goed te zien dat hier een opgewaardeerd model staat. Dat moet ook wel wil Nissan het gigantische succes - 500.000 stuks in Europa en zo’n 18.000 in Nederland - van de crossover voortzetten. Het front kijkt een stuk agressiever de wereld in met herontworpen, scherper aangesneden koplampen en een robuustere voorbumper. In de motorkap lijken de krachtige profiellijnen nog iets meer te zijn aangezet voor die extra stoere uitstraling. Hertekend zijn ook de spiegels en de achterbumper. De achterlichtunits zijn nagenoeg hetzelfde gebleven, alleen anders ingedeeld met helder glas en voorzien van LED-techniek. Nieuw zijn de twee carrosseriekleuren Magnetic Red en Titanium Grey (te zien op de foto’s) en de 5-spaaks 17 inch lichtmetalen velgen.

Stiller
Het comfort aan boord is verbeterd dankzij een betere geluidsisolatie, gebruikmakend van een nieuw materiaal en een akoestisch scherm. Met name het rijwindgeluid rondom de A-stijl is tot een minimum gereduceerd. Verder is er een nieuw lichtgrijs uitgevoerd interieur (leer of stof afhankelijk van de uitvoering) met herontworpen boordcomputer. Toegevoegde opbergvakjes maken het interieur nog praktischer en er is ruimte gecreëerd onder de nieuwe combimeter voor het opbergen van bijvoorbeeld een MP3-speler. Voor de uitvoeringen met uitsluitend voorwielaandrijving is er een opbergvak tussen de voorstoelen voor het opbergen van parkeertickets, sleutels of andere kleine voorwerpen. Tot slot hebben de ingenieurs kleine aanpassingen aan de afstelling van het veersysteem uitgevoerd wat ten goede komt aan het rijcomfort.

De nieuwe Nissan Qashqai en Qashqai +2 zullen eind maart arriveren bij de vaderlandse Nissan-dealers.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Officieel: Nissan tilt Qashqai (+2) naar hoger plan
Officieel: Nissan tilt Qashqai (+2) naar hoger plan
Officieel: Nissan tilt Qashqai (+2) naar hoger plan
Officieel: Nissan tilt Qashqai (+2) naar hoger plan

Zoeken

Merk- & modeldossiers