Nieuws

Mitsubishi RVR

Officieel: Mitsubishi RVR (Outlander Sport)

Mitsubishi zal in maart tijdens de Autosalon van Genève haar nieuwste model, een compacte crossover, introduceren. De auto draagt op de Japanse markt de naam RVR en zal in de lente bij de Japanse dealers staan. Europa volgt een aantal maanden later.

Officieel: Mitsubishi RVR (Outlander Sport)
Eind 2007 konden we voor het eerst kennismaken met de compacte Mitsubishi. Destijds presenteerde het merk op de IAA in Frankfurt de Concept-cX die qua design al een goede impressie gaf van het productiemodel. Dankzij de eerder vrijgegeven schetsen en gelekte patentfoto’s was het uiterlijk van de RVR, of Outlander Sport zoals het model vermoedelijk op Europese bodem gaat heten, geen verrassing meer.

Wereldwijd
Een primeur voor Mitsubishi is de komst van de gloednieuwe 1.8 liter MIVEC motor. De energiezuinige motor zal voor het eerst dienstdoen in de RVR, maar zal in een later stadium ook zijn weg naar andere modellen vinden. Mitsubishi zal de RVR als eerste op de Japanse markt loslaten, maar andere landen volgen snel. En niet alleen Europese consumenten krijgen de beschikking over de crossover, ook bewoners van Noord-Amerika en Azië kunnen terecht bij Mitsubishi.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Officieel: Mitsubishi RVR (Outlander Sport)

Zoeken

Merk- & modeldossiers