Nieuws

Infiniti G37 Sedan

Lichte facelift voor Infiniti G37 Sedan

De komst van een nieuw decennium is voor Infiniti een goede reden voor het vernieuwen van de G37 Sedan. Het Japanse luxemerk presenteert voor het modeljaar 2010 een strakgetrokken G37 Sedan met opgewaardeerd interieur.

Lichte facelift voor Infiniti G37 Sedan
Het lijkt misschien vroeg om nu al een facelift door te voeren op de G Sedan, maar vergeet niet dat de auto in de Verenigde Staten al enkele jaren leverbaar is en pas sinds een jaar in Europa op de markt is. Het is dan ook geen sterk gewijzigd uiterlijk voor de ´kleinste´ Infiniti, maar slechts een subtiele lift van het front. De nieuwe koplampen met Xenonverlichting en adaptieve bochtverlichting kijken in combinatie met de aangepaste grille modern de wereld in. De nieuw vormgegeven voorspoiler met diepliggende, brede mistlampen versterkt dit nogmaals. De rest van de carrosserie is door Infiniti ongemoeid gelaten, afgezien van een drietal nieuwe lakkleuren onder de namen: Smokey Quartz, Graphite Shadow en Vibrant Red. Ook voor deze kleuren past Infiniti de beproefde zelfherstellende Scratch Shield-lak toe.

Connectiviti+
Ook in het interieur zijn de aanpassingen beperkt. Meest in het oog springend is de middenconsole die in licht gewijzigde vorm is overgenomen uit het interieur van de Infiniti EX en FX crossover. Daarnaast zijn het instrumentarium en LCD-display voortaan voorzien van witte achtergrondverlichting, zijn er nieuwe materialen gebruikt en wordt er nieuwe lederen bekleding geleverd. Belangrijker is de toevoeging van het Connectiviti+ infotainmentsysteem, dat eerder dit jaar zijn debuut maakte in de G37 Cabrio. Dit systeem vormt tevens een interface voor tal van moderne technologieën, van mp3-spelers tot mobiele telefoons. Het systeem beschikt daarnaast over een 30 GB grote muziekbibliotheek – Music Box – en een navigatiesysteem.

Techniek ongewijzigd
In tegenstelling tot de ontwerpers hoefden de ingenieurs geen overuren te maken. Goed nieuws voor muziekliefhebbers, want 3.7 liter V6 VVEL (Variable Valve Event and Lift) streelt de trommelvliezen. Het vermogen van de 320 pk sterke krachtbron wordt via een adaptieve zeventraps automatische transmissie op de achterwielen overgedragen. Net als voor de facelift is de G37 optioneel uit te rusten met vierwielaandrijving (AWD – All-Wheel-Drive) of actieve vierwielbesturing (4WAS – 4 Wheel Active Steering) voor de meest sportieve G37 S.De prijzen en de exacte gegevens over de standaarduitrusting en specificaties van de nieuwe Infiniti G37 volgen begin 2010.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lichte facelift voor Infiniti G37 Sedan
Lichte facelift voor Infiniti G37 Sedan

Zoeken

Merk- & modeldossiers