Nieuws

Chevrolet veiligheid

Chevrolet en GM: ‘Beep is ho!‘

Te hard is niet acceptabel, maar te zacht is ook niet goed. Dit laatste ondervinden steeds meer mensen, en met name slechtzienden en blinden, bij het naderen van rijdende, elektrische auto’s. Chevrolet en General Motors ontwikkelen daarom, samen met de National Federation of the Blind, een veilige geluidswaarschuwing voor dit soort stille voertuigen.

Chevrolet en GM: ‘Beep is ho!‘
Omdat (full) hybride-auto’s of andere volledig elektrisch aangedreven voertuigen nauwelijks geluid produceren tijdens het rijden wordt er geen ‘alarm’ geslagen bij benadering door het overige verkeer en dat kan voor ongelukken zorgen. Chevrolet, General Motors en de National Federation of the Blind (NFB) werken daarom nauw samen om een veilige geluidswaarschuwing te ontwikkelen om blinden en andere voetgangers te alarmeren voor naderende, stille elektrische en hybride-voertuigen.

In volle gang
De NFB en de ingenieurs van Chevrolet zijn eerder dit jaar met de eerste voorbereiding begonnen om de veiligheidsbehoeftes van voetgangers, fietsers, kinderen, hardlopers en andere verkeersdeelnemers in kaart te brengen. Verscheidene leden van de NFB waren onlangs aanwezig bij een demonstratie van een voetgangersalarm op een pre-productie Chevrolet Volt. Daarbij werden tests met verschillende snelheden uitgevoerd waarbij geluidswaarschuwingen aan alle kanten van de auto de omgeving waarschuwden. Of de proeven met een positief resultaat werden afgesloten melden de betrokkenen niet, maar de ontwikkelingen zijn in ieder geval in volle gang. Een recent rapport van het National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft namelijk aangetoond dat de stille werking van de bewuste auto’s in bepaalde situaties twee keer zo vaak betrokken zijn bij ongelukken.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers