Nieuws

Bentley

‘Kleinere Bentley’s op komst’

Bentley nog in beraad, maar denkt er serieus over na om in de nabije toekomst kleinere modellen te produceren. Dit meldt het Amerikaanse Automobile met als bron een freelance journalist. Wat ons betreft speculatie ten top, maar niet minder interessant.

‘Kleinere Bentley’s op komst’

Het gerucht wordt sterker als Bentley nadrukkelijk laat weten geen uitspraken over de toekomstige plannen te willen doen. Dat kan betekenen dat het Britse merk de boot wil afhouden, maar het stiekem toch bezig is met het ontwikkelen met een derde productielijn. Hierop zouden dan straks een stationwagen-achtige Shooting Brake en een Crossover-model worden gebouwd.

Exclusiviteit blijft behouden
Die laatste zou, als we Automobile Magazine moeten geloven, in 2014 van de nieuwe fabricagebanden moeten rollen en goed zijn voor een totale productie van 7.500 exemplaren; Bentley wil namelijk wel exclusief blijven. De aandrijving zou worden verzorgd door V8-twinturbo afkomstig van Audi en na enige finetuning in de nichemodellen zo’n 550 pk moet leveren. Het platform zou eveneens komen uit Ingolstadt, en wel van de volgende generatie A6. Hieruit kunnen we opmaken dat het weliswaar kleinere Bentley´s worden, maar deze nog altijd relatief groot zijn op de automarkt.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers