Nieuws

Saab overname

Overname Saab door Koenigsegg van de baan

Even leek het erop dat Saab gered zou zijn, maar nu trekt Koenigsegg zich ‘ineens’ terug. De kleine Zweedse fabrikant van sportauto’s ziet er geen heil meer in om het eveneens Zweedse Saab over te nemen en weer op de rit te zetten.

Overname Saab door Koenigsegg van de baan
In augustus maakten zowel Koenigsegg als GM vol trots bekend dat de overname van Saab zo goed als rond was. Alle plannen waren opgesteld en er was een intentieverklaring getekend. Maar nu het uiteindelijk puntje bij paaltje komt haakt Koenigsegg af. De verklaring van hen is dat de factor tijd heeft meegespeeld. Volgens Koenigsegg was het van belang om zo snel mogelijk alle plannen in de praktijk te brengen en is er nu alweer teveel vertraging opgelopen.

GM
GM gaat zich de komende dagen buigen over wat het met Saab moet doen. Nadat GM eerder al besloot om Opel niet te verkopen aan het Canadese Magna lijkt het erop dat men ook Saab (voorlopig) onder haar vleugels houdt. Er is wel één probleem; op elke vorig jaar geproduceerde Saab moest ruim 5.000 dollar worden toegelegd.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers